Palvelut eri-ikäisille

Lasten hampaiden tarkastukset

Suun terveystarkastukseen kutsutaan

  • Neuvolaikäisistä kaikki 1,5 -, kolme- ja viisivuotiaat.
  • Koululaisista kaikki eka-, kolmas, viides- ja kahdeksasluokkalaiset.
  • Kahdeksasluokkalaiset hoidetaan pääasiassa Sujuva suu-klinikalla kerralla kuntoon mallilla

Oikomistarkastus tehdään:

  • Kaikille neljäsluokkalaisille.

Kouluikäiset ohjataan koulua palvelevaan hammashoitolaan.

Aiemmasta toimintatavasta poiketen, koronan aiheuttaman toiminnan ruuhkautumisen johdosta, emme lähetä kutsua tutkimukseen 17 vuotiaille. Ajan saa, kun itse sen varaa, keskitetyn ajanvarauksen kautta p. 019-5204330.

Hammashoito on maksutonta 18 ikävuoteen saakka.  

Aikuiset

Kaikkien 18 vuotta täyttäneiden hammashoito on maksullista.

Opiskelijat

Saat yhden hoitokokonaisuuden opintojesi aikana opiskelupaikkakunnalla. 

Vuoden 2021 alusta kaikki ammattikorkeakouluopiskelijat voivat käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön suun terveydenhuollon palveluita.

Lue lisää YTHS:n sivuilta www.yths.fi

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus käyttää myös kotikuntasi palveluita.

Kun odotat ensimmäistä lastasi

Ensimmäistä lastaan odottavia perheitä ovat myös perheet, joissa toinen puolisoista on tulossa vanhemmaksi ensimmäistä kertaa ja maahanmuuttajaperheet, jotka odottavat ensimmäistä Suomessa syntyvää lastaan.

Odottavien perheiden neuvonnan aiheita

  • Vanhempien oman suun hoito.
  • Vanhempien mallikäyttäytyminen perheen suun terveyden ylläpitäjänä.
  • Suun bakteerien tarttumisen estäminen aikuisilta lapselle: ethän laita lapsen ruokailuvälineitä tai tuttia omaan suuhusi.
  • Imemisen vaikutus lapsen suun ja purennan kehittymiseen.
  • Lapsen ravinto suun terveyden kannalta.

Ikäihmiset ja tuetun palveluasumisen yksiköissä asuvat aikuiset

Tuetun palveluasumisen yksiköissä asuville suuhygienistit tekevät tarkastuksen asumisyksikössä noin kahden vuoden välein. Hoito on maksullista.

Veteraaneille suun ja hampaiden tutkimus on maksuton, kuten myös terveyskeskuksessa hammaslääkärin osuus proteesien valmistamiskuluista.