Tilapalvelut

Ajankohtaista ruokapalvelussa

Vaikuta koulu- ja päiväkotiruoan tarjontaan kyselyn tulokset

E- ruokalista

Sähköinen ruokalistan julkaistu! 

Muuta ajankohtaista

Lukuvuoden käynnistyttyä olemme saaneet päätökseen keskuskeittiöprojektin. Nyt kaikki koulut ja päiväkodit saavat pääruoat keskuskeittiöstä. Sellaiset koulut ja päiväkodit, jotka eivät itse pysty kypsentämään ruokia saavat ruoat lämpimänä Pääskytien koulun keittiöstä, jonne keskuskeittiö toimittaa ruoat.
Olemme saaneet kouluruoasta palautetta:


- ruoat ovat nyt liian mauttomia

- ruoat ovat nyt maukkaampia

- ruoat ovat liian kasvispainotteisia

- ruokalistat ovat nyt monipuolisempia

- ruoissa on nyt liikaa lisäaineita

Taustatietoa liittyen palautteisiin

- Ruokien makutaso pidetään maltillisena, koska myös pienempien lasten on voitava syödä ruokaa. Suolatasoa emme voi nostaa, koska ruokien on noudatettava valtakunnallisia ravitsemussuosituksia. Ruokailijat voivat itse lisätä mausteita ruokailun yhteydessä. 

- Olemme laatineet kuuden viikon kiertävän ruokalistan, jonka ruokaohjeita korjaamme ja kehitämme jatkuvasti asiakaspalautteiden perusteella.

- Ruokalistan kasvispainotteisuus johtuu uusista valtakunnallisista päiväkoti- ja kouluruokasuosituksista, joissa edellytetään punaisen lihan vähentämistä ja kasvisten käytön lisäämistä. Myös kaupungin strategiset linjaukset tukevat kasvispainotteista ruokalistaa osana ilmastonmuutoksen torjumista.

- Emme lisää mitään lisäaineita ruokiin keskuskeittiössä, vaan kaikki ruokien sisältämät lisäaineet ovat jo keskuskeittiöön tulevissa raaka-aineissa kuten esim. ruokakermoissa. Käymme juuri läpi kaikki käytössämme olevat raaka-aineet ja pyrimme valitsemaan mahdollisimman luonnolliset ja lisäaineettomat raaka-aineet. 

- Meillä on myös sähköisen ruokalistan julkaisuprojekti meneillään, ja tavoitteena on julkaista mobiililaitteilla luettava ruokalista lokakuussa viikolla 43. Tämä parantaa huomattavasti tiedonkulkua ruokien sisällöstä, kun ruokalistasta pääsee porautumaan suoraan kunkin ruoan tuoteselosteeseen. Näin opettajat, oppilaat ja vanhemmat voivat milloin tahansa saada tiedon mitä raaka-aineita ruoissa on.

- Syksyn teemoja: maailman vegaanipäivä 1.11. ja lähiruoka-luomuruokapäivä 5.12. itsenäisyyspäivän kunniaksi.

- Me ruokapalveluyksikön työntekijät tulemme oikein mielellämme mukaan vanhempainiltoihin keskustelemaan kouluruoasta! 

Tilapalvelut palvelee

Tuotamme kiinteistönhoito-, vahtimestari-, siivous- ja ateriapalveluja Porvoon kaupungin eri toimialoille noin 300 työntekijän voimin. Olemme aloittaneet toimintamme vuonna 2011, Porvoon valtuuston päätöksellä.

Välitämme siitä, että porvoolaisten arki on sujuvaa, maistuvaa, terveellistä ja turvallista.


Haluamme olla osaava edelläkävijä toimialallamme. Se tarkoittaa, että Porvoossa ollaan niin ruokapalveluiden, kiinteistönhoidon kuin siivouksenkin osalta suomalaisen kehityksen kärjessä ja myös ennakkoluulottomia uusien toimintatapojen kokeilijoita.

Tuomme ja teemme hyvinvointia porvoolaisille lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille. Innovatiivisuus on vahvuutemme, ja sen mahdollistavat osaavat ja motivoituneet työntekijämme.