Skip to content

Porvoon kaupunki ottaa ensimmäisenä suomalaiskaupunkina käyttöön Neste MY uusiutuvan dieselin koko dieselkalustossaan

.

Porvoon kaupunki ottaa ensimmäisenä suomalaiskaupunkina Nesteen 100 %:sti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöön koko dieselkalustossaan tämän vuoden aikana. Kaupungin kuntatekniikka ja maksuton kesäbussi Rinkeli siirtyvät käyttämään tuotetta välittömästi.

“Neste MY uusiutuva diesel on erinomainen ratkaisu monelle kaupungille kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia, että huipputuotteemme Neste MY auttaa jalostamopaikkakuntaamme Porvoota ensimmäisenä suomalaiskaupunkina koko dieselkaluston päästöjen vähentämisessä. Yhdysvalloissa tuotteitamme käyttävät Kalifornian kaupungeista jo muun muassa Sacramento ja San Diego”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg. 

Neste MY uusiutuvalla dieselillä voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt polttoaineen koko elinkaaren aikana perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. 

Merkittävä askel kohti vähäpäästöisempää Porvoota 

”Haluamme olla edelläkävijä hiilineutraalin asumisen kaupunkina. Neste MY:n käyttöönotto on merkittävä edistysaskel kohti vähäpäästöisempää Porvoota. Neste MY korvaa Porvoossa vuosittain yli 100 000 litraa fossiilista polttoainetta, ja näin syntyy 240 000 kiloa vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Jokaisen porvoolaisen hiilijalanjälki kevenee vähintään noin viisi kiloa, sanoo Porvoon kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz. 

“Neste MY uusiutuvan dieselin tuotanto perustuu NEXBTL-teknologiaan, jonka olemme kehittäneet Porvoossa. Ympyrä tavallaan sulkeutuu, kun teknologialla valmistamamme uusiutuva diesel tulee nyt Porvoon kaupungin käyttöön koko dieselkalustoon. Porvoossa tuotetta saa raskaan kaluston Asentajantien Neste Truck -asemalta”, Holmberg summaa. 

Kilpilahdessa sijaitsee Pohjoismaiden suurin öljynjalostuksen ja petrokemian klusteri. Alueen tavoitteena on kehittyä maailmanluokan bio- ja kiertotalouspuistoksi. 

“Jo tällä hetkellä Kilpilahti on Euroopan mittakaavassa erittäin edustava esimerkki saumattomasti toimivasta kiertotalousekosysteemistä. Kilpilahdessa jäte-, materiaali- ja sivutuotevirrat kulkevat iloisesti yritykseltä toiselle”, von Schoultz painottaa. 

Sopii kaikkiin dieselmoottoreihin 

Neste MY uusiutuvaa dieseliä voi siirtyä käyttämään ilman mitään muutoksia ajoneuvoihin. Se on täysin yhteensopiva nykyisten diesellaatujen kanssa eli sitä voidaan lisätä polttoainesäiliöön, vaikka säiliössä olisi vielä perinteistä dieseliä jäljellä. Neste MY uusiutuva diesel on kaikilta ominaisuuksiltaan parempaa tai vähintään yhtä hyvää kuin maailman parhaat fossiiliset dieselit, mutta huomattavasti vähemmän ympäristöä kuormittavaa. Sen huippuominaisuudet takaavat puhtaamman palamisen, vähentävät moottorin melua sekä pienentävät lähipäästöjä. 

Nesteen kehittämän NEXBTL-teknologian avulla voidaan valmistaa huippulaatuista, uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia tuotteita lähes mistä tahansa jäterasvasta tai kasviöljystä. Neste valmistaa uusiutuvaa dieseliä jo yli 10 raaka-aineesta. Yhtiö tekee jatkuvaa kehitystyötä laajentaakseen valikoimaa entisestään. 

Lisätietoja: 

Sam Holmberg, johtaja, Marketing & Services -liiketoiminta-alue Suomi, Neste, puh. 050 458 4078
Fredrick von Schoultz, apulaiskaupunginjohtaja, Porvoon kaupunki, puh. 019 520 2221

Lue lisää:

Porvoon kaupunk, Fredrick von Schoultzin haastattelu

Neste MY uusiutuvan dieselin kampanjasivusto

Neste MY uusiutuvan dieselin edut

Ekotekojen Porvoo

Neste MY uusiutuva diesel lyhyesti 

Neste MY uusiutuva diesel on vetykäsitelty kasviöljy (HVO). Neste MY uusiutuva diesel ei ole samanlainen tuote kuin perinteinen biodiesel (FAME) vaan korkealaatuinen tuote, jota voidaan käyttää korkeina pitoisuuksina tai sellaisenaan kaikissa dieselmoottoreissa. Lue lisää uusiutuvan dieselin ja biodieselin eroista.

13.6.2017 12:26

Tunnisteet: Liikenne ja kadut Ympäristö ja luonto Yritykset