Porvoon oma Suomi 100 -juhlavuoden koru

Korumuotoilija Heta Salmen valmistamassa juhlakorussa Porvoon kauneimmat ja tunnetuimmat symbolit välkehtivät hopeassa. Korun tarina kertoo sen kantajalle  kauniin kotikaupunkimme vuosisataiset vaiheet.
 
Juhlakoru sai nimekseen Ajan Virta. Sen keskeisenä elementtinä on Porvoon halki virtaava joki, joka on nähnyt kaupunkimme satojen vuosien aikaisen kehityksen. Myös taidemaalari Albert Edelfelt näki joenvarren kauneuden ja ikuisti Linnamäen  maiseman ja sen kiemurajuurisen hongan. Sama honka on myös Porvoon juhlakorussa. Korua sen kuplivassa ketjussa kannattelee Porvoon vaakunan C-kirjain. Castellum - linna. Linnajoki – Borgå.

Ajan Virta-korun suunnittelutyöryhmässä ovat mukana taideasiantuntija Tuija Peltomaa, korun tuottaja Sari Glad Porvoon Kulttuurinystävät ry:stä sekä Suvi Lepistö. Sama työryhmä työsti myös vuonna 2015 Juliana-juhlakorun  Kuningas Kustaa III:n visiitti Porvoossa – historiatapahtuman kunniaksi.

Juhlakorun tarina: ”Kädessäsi on kauniin maiseman inspiroima koru, jota kannattelee Porvoon vaakuna. Siitä voit aistia keskiaikaisen kaupungin kapeat mukulakiviset kujat ja Linnamäellä kasvavat  ikiaikaiset kiemurajuuriset hongat. Voit myös löytää mäen jaloissa helminauhana kiemurtelevan joen ja elämää sykkivän meren. Ei ihme, että myös Albert Edelfelt halusi aikoinaan ikuistaa juuri tämän maiseman;  Linnamäeltä etelään aukeavan Porvoon, kotikaupunkimme. Yhden satavuotiaan Suomen kauneimmista helmistä. Toivon, että tämä maisema tuo iloa myös sinun elämääsi. Ole hyvä!" - koruntekijä Heta Salmi.
 
Kaulariipuksen hinta on 75 euroa, rannekoru 75 euroa ja muistitikku 70 euroa, sisältäen korurasian ja tarinakortin.
 
Tiedustelut ja tilaukset: 
Heta Salmi, p. 040 4866220, info@hetasilverdesign.com
Porvoon kulttuurinystävät ry, p. 050 414 2181, info@porvoonkulttuurinystavat.fi