Porvoon Valot info

Mikä on Porvoon Valot? 

Porvoon Valot on Porvoon ensimmäinen valofestivaali, joka järjestetään 14.-15. helmikuuta klo 18-21. Perjantain ja lauantain ajaksi eri puolelle kaupunkia on ripoteltu valoinstallaatioita ja äänimaisemia. Porvoon Valot rakentuu kaupungin läpi soljuvan polun ympärille, jonka varrella on erilaisia valaistuja kohteita.

Katso reitti ja kohteet kartasta

Paras tapa saapua Porvoon Valoihin?

Suosittelemme kävijöitä saapumaan paikalle jalan. Reitti on suunniteltu käveltäväksi ja Porvoon keskustan parkkipaikat saattavat täyttyä nopeasti. Suosittelemme käyttämään Vanhan sillan läheisyydessä, Porvoonjoen länsirannalla sijaitseva tykin pysäköintialuetta. Taidetehtaalla on myös runsaasti parkkitilaa.

Pitävätkö liikkeet ovensa auki festivaalin aikana? 

Omaksi kokonaisuudeksi muodostuu reitin varrella olevat liikkeet ja ravintolat, joiden ikkunoihin asennetaan led-valaisimet. Ne muodostavat valaistun polun kaupunkiin, luoden maagisen tunnelman reitille, joka kulkee vanhan Porvoon läpi Jokikadulle. Tähän kokonaisuuteen on ilmoittautunut mukaan noin 30 toimijaa.

Katso tiedossamme olevat toimijat tästä

Muita palveluja reitin varrella?

Muutamia ulkokäymälöitä löytyy Mannerheiminkadun sillan läheisyydestä Jokikadulta sekä torilta.

Onko reittikarttoja jaossa reitillä? 

Porvoon Valojen reittikarttoja on jaossa Tuomiokirkossa tapahtuman aikana. Reitti on merkitty ja sinua opastetaan oikeaan suuntaan illan aikana.

Lataa PDF-kartta tästä

Onko festivaaleilla muuta ohjelmaa?

Valofestivaali on myös innostanut paikallisia toimijoita ja mukana on jo lukuisia uusia tapahtuman sisällöntuottajia:

  • Taidetehtaan tanssikoulu osallistuu tapahtumaan omalla ohjelmallaan.
  • Hamarin SEOlla on näytillä vuoden 1976 Citroen Camionette, joka on koristeltu 4280:llä led-valolla.
  • Sään salliessa järjestetään myös laservaloshow Sahasaaresta molempina festivaalipäivinä.
  • Nukketeatteri Ofelian valoilla koristeltu kolmemetrinen nukke Rouva Helmikuu johdattelee valofestivaalin vieraat avausiltana reittiä pitkin kirkolta torille saakka, johon festivaalin reitti päättyy.
  • Torilla on koko perheelle sopivaa tapahtumaa ja Fredrika-koulun lettukahvila. Valosirkus Spektri esiintyy torilla kolmeen otteeseen lauantaina, klo 19.00, 19.30 ja 20.00. Torille syntyy myös jääveistos, joka valaistaan.

Turvallisuus ja esteettömyys?

Koska tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, on kävijämääriä vaikea ennustaa. Liikenteen sujuvuutta ennakoidaan solmukohdissa ja jalankulkijoiden turvallisuutta tehostetaan liikenteenohjaajilla. Liikenteenohjausta hoitaa VPK Hinthaara-Boe ja VPK Vessö.

Reitti ei valitettavasti ole esteetön Vanhan Porvoon mukulakivikujista johtuen. Vuodenaika saattaa myös aiheuttaa vaikeuksia liikkumisessa.