Siirry sisältöön

Porvoon uimahalli – Jungle Floating

Tänä vuonna festivaali polkaistaan käyntiin teoksella Jungle Floating, joka sijoittuu Porvoon uimahalliin ajalle 29.1.-12.2.2023. Teoksen voi nähdä ulkopuolelta mutta paras kokemus saadaan kun vedetään uikkarit jalkaan ja polskitaan uimahallissa valo- ja ääniteoksen saattelemana. Uimahallin teos on päällä aamulla klo 6.00-8.45 ja illalla klo 18-21.

Ohjelmaa uimahallilla pe 3.2. klo 18-20.30

Porvoon uimahallilla on valoteoksen yhteydessä erikoisohjelmaa johon on mahdollista osallistua uimahallin sisäänpääsylipun hinnalla.

Ohjelma pe 3.2.2023 klo 18-20.30

  • klo 18-20 Merenneitouintia sekä lapsille että aikuisille (Helsingin merenneitokoulu)
  • klo 20-20.30 Vesijooga, tunnin päätteeksi lyhyt rentoutus. (Ohjaaja: Anu Tuomaala)

https://goo.gl/maps/3sSLcQawVVSuEDKL6
Osoite: Linnankoskenkatu 2

Tuomiokirkko – Toivon majakka

Tuomiokirkko on ollut mukana kohteena festivaalin alusta saakka ja syystäkin. Onhan Porvoon Tuomiokirkko kaupungin kauneimpia rakennuksia, joka näkyy kauas.
Tuomiokirkon suunnittelijat ja toteuttajat: Capital AV

Kirkossa on maksutonta ohjelmaa lauantaina 11.2. klo 18-21

Konsertit:
klo 18.00 Lauluyhtyeet Frida ja Usva, joht. Minna Wesslund 
klo 18.30 Kamariyhtye Fantasmi, joht Jarkko Yli-Annala 
klo 19.00 Vox Consolationis, joht Kaisa Sidoroff 
klo 19.30 Urkuvartti, Eric-Olof Söderström 
klo 20.00 Varia Voce, joht Jarkko Yli-Annala 
klo 20.30 Kanttorit kelloissa (Anne Hätönen, Kaisa Sidoroff, Minna Wesslund, Mikael Helenelund, Jarkko Yli-Annala ja Reidar Tollander) 

Jukolan hengessä – Porvoon viesti

Vanhan Porvoon läpi kulkeva Jokikatu saa tänä vuonna Jukolan hengessä tehdyn viesti teoksen. Teos on interaktiivinen. Teoksen toteuttaa ja suunnittelee Capital AV.

Kunnantalo – Control

Oletko koskaan huomannut kuinka iso ja korkea Kunnantalo on? Tänä vuonna Circum, eli Elias Hakala ja Kaiunta tekevät teoksen, joka saa sinut näkemään rakennuksen täysin uudessa valossa. Teos on interaktiivinen. Teoksen toteuttaa Circum.

Kompassi – Taidekoulun ikkunagalleria

Porvoon Taidekoulun oppilaan ovat työstäneet valofestivaaliin oman teoksen, joka ovat nähtävillä Kompassin ikkunassa. Kompassi sijaitsee Kunnantalon alakerrassa.

Vanha Raatihuone – Kompassin Tarina

Porvoon Vanha Raatihuone valaistaan tehokkaalla projisointitykillä lasikontista torilta. Laaja valotehoinen tykki kattaa koko Raatihuoneen julkisivun. Teos on moderni ja tyylikäsi projisointieos, jossa korostetaan rakennuksen ylvästä ja muodokasta arkkitehtuuria animoinnin keinoin. Noin 5 minuuttia kestävä teos on värikäs, rytminen ja vaikuttava tarina. Projisointia tukee äänimaailma, joka lisää teoksen vaikuttavuutta.
Teoksen suunnittelija ja toteuttaja: Max Lapinsuo-Sylwén & Kimmo Räsänen / Capital AV

https://goo.gl/maps/vXhe3Yz2mDgSkdA99
Osoite: Vanha Raatihuoneentori

Porvoon Valojen ruokatori

Porvoon Valojen ruokatorilla on luvassa ruokaa, juomaa, musiikkia, valoa ja tanssia! Taidetehtaan tanssikoulun oppilaat ja Akanin tanssilinjan oppilaat esiintyvät koko festivaalin ajan torilla, joka on valaistu festivaalivaloilla. Konsepti: Hanne Kauppinen. Tekninen toteutus Mixa Oy.

Porvoon joki – Suuri kohtaaminen

Mikko Kiviharju ja Niko Tiainen toteuttavat täysin uuden teoksen kahden sillan väliin. Teos on mittakaavaltaan suuri ja vaikuttava, jo koon puolesta. Teos käynnistyy 15 min välein, tasalta, varttia yli ja puolelta. Kesto n. 8 min.
Toteuttaja Mixa Oy, Mikko Kiviharju, Niko Tiainen, Tommi Löytty, Joonas Nordlund.

https://goo.gl/maps/VMN4W69BVUD17waL7
Teos löytyy Aleksanterin sillan ja Kävelysillan välistä.

Nuorisotila Zentran edusta – Cube

Aleksi Hakala ja Frans Andersson ovat työstäneet yhdessä nuorisopalveluiden ja nuorten kanssa valo- ja ääniteoksen Cube, joka nähdään Nuorisotila Zentran sisäänkäynnin edustalla. Zentra sijaitsee WSOY-talon katutasossa Mannerheiminkadulla.
Toteuttaja: Hakalight Oy ja Meanbone Productions.

https://goo.gl/maps/AV7Byub4C2Pocb4P7
Osoite: Mannerheiminkatu 20

Taidetehdas – Vapautuminen

Teos on abstrahointi Michelangelon freskosta Viimeinen tuomio Sikstuksen kappelissa Roomassa. Olen inspiroitunut teoksen ihmishahmojen muodostamasta rytmiikasta ja tässä versiossa olen keskittynyt kuvaamaan pelkästään hahmoja ja niiden keskinäistä vuoropuhelua pelkistettyjen hahmojen kautta, jolloin työn uskonnollinen puoli häviää ja tarinallisuus saa vapaammin tulkittavia elementtejä. Taidetehtaan ikkunapintaan piirrettynä teoksen hahmot vapautuvat seinämaalauksen kaksiulotteisuudesta ja tuntuvat leijuvan valoa hohtaen ilmassa, täydentäen katsontakulmasta riippuen Taidetehtaan sisätilaa tai helmikuista yötaivasta.

Janne Parviainen (s. 1980) on helsinkiläinen taidemaalari, valotaiteilija ja sarjakuvapiirtäjä. Parviaisen valotaidevalokuvat ovat keränneet maailmalla paljon näkyvyyttä ja niitä on julkaistu lukuisissa lehdissä ja blogeissa, mm. National Geographicissa, Helsingin Sanomissa, Wiredissä, Juxtapozissa ja Guardianissa, sekä hänen valotaideinstallaatioitaan on ollut esillä valotaidefestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.


Teoksen mahdollistaja on Porvoon kulttuuripalvelut.

https://goo.gl/maps/zjmU91CJuZtkL9iS7
Osoite: Läntinen Aleksanterinkatu 1

Porvoon Valot kartalla