Porvoonseudun kuntosuunnistus 2020

Kuntosuunnistustapahtumat peruttu toistaiseksi korona viruksen takia

Kuntosuunnistus sopii koko perheen harrastukseksi. Kuntosuunnistustapahtumia järjestetään viikoittain. Kausi alkaa huhtikuussa ja jatkuu syyskuulle. Yösuunnistusta on neljällä viimeisellä kerralla.
Porvoonseudun kuntosuunnistuksien järjestelyissä ovat mukana Porvoon kaupungin liikuntapalvelut sekä tapahtumien järjestelyistä vastaavat suunnistuseurat: Porvoon Urheilijat, Askolan Urheilijat, Akilles OK ja OK Orient.

Täältä löydät kuntosuunnistuspaikat rastilippu

Suunnistuskoulu aloittelijoille

Neljän ensimmäisen kuntosuunnistustapahtuman yhteydessä järjestetään suunnistuskoulu. Kokeneet suunnistajat opastavat aloittelijoita kiertämällä lyhyen radan yhdessä.

Ohjeet kuntosuunnistajille

Kuntosuunnistukseen osallistutaan omalla vastuulla. Seuraa ohjeita, älä mene kielletyille alueille, kuten viljelyksille. Pysäköi myös autosi siten, ettei se haittaa muiden kulkua.

  • Lähtöaika on klo 17–18.30.
  • Ratavaihtoehtoja on A-D, 4 kpl. A (vaikea) n. 6km, B (normaali) n. 4,5km, C (helppo) n. 3,5km sekä D (lapsille/nuorille) n. 1,5 km.
    Kartan mittakaava vaihtelee, Jos mahdollista ratasuunnittelu huomioiden, niin pyritään radoilla C ja D 1:7500, A ja B radoilla voi olla myös 1:10 000.
  • Maksut aikuiset 7€ ja 16v + nuoremmat 3€.
    Osanottomaksun voi maksaa joko rastilipussa tai paikan päällä käteisellä/ liikuntaseteleillä (Smartum, Virike –ja Tyky-setelit).
  • Emit-leimasimet kaikilla radoilla. Emitin voi lainata ilmaiseksi, kuitenkin kadonneesta emitistä peritään 70€.
  • Ilmoittaudu lähdössä ja aina myös maalissa, jottei tarvitse järjestää maastoetsintöjä turhaan. Maali sulkeutuu klo 20:00 (yösuunnistuksessa klo 22:00).