Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapiasta saat apua silloin, kun sairauden hoito tai sairastumisen riski vaatii syömiseen liittyviä muutoksia tai syöminen tuottaa muita vaikeuksia arjessa.

Ravitsemusterapia on terveyden edistämistä ja sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä ruokailun avulla. Ravitsemusohjaus perustuu valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin, joiden tavoitteena on ylläpitää ihmisten hyvää terveyttä. Terveyttä edistävästä ravitsemuksesta voit lukea täältä.

Ravitsemusterapiassa selvitetään syömistottumuksesi, arvioidaan ravitsemustilasi ja määritetään ravinnonsaantisi. Elämäntilanteeseen ja sairauteen sopiva ruokavalio suunnitellaan käytännönläheisesti yhdessä sinun kanssasi.

Hyödyt ravitsemusterapiasta erityisesti, jos

  • kamppailet ylipainon tuomien terveysongelmien kanssa
  • olet sairastunut pitkäaikaissairauteen
  • perheessäsi on lapsia, joilla on ongelmia syömisen kanssa.

Ravitsemusterapiapalveluja antaa Porvoossa ravitsemussuunnittelija, laillistettu ravitsemusterapeutti.

Hakeudu vastaanotolle

Ravitsemussuunnittelijan vastaanotolle tarvitset terveyskeskuksen lääkärin tai hoitajan lähetteen. Kun olet saanut lähetteen, voit varata ajan vastaanotolle suoraan ravitsemussuunnittelijalta.

Ravitsemussuunnittelijat

Sonja Toijonen

Puhelinaika ti–pe klo 13–14

Tiia Vuorenmaa (Vanhus-ja vammaispalvelut)


Tietoa ravitsemuksesta saat myös terveyskeskuksen ryhmätoiminnassa. Ravitsemussuunnittelija ohjaa ravitsemusasioissa ja ruokavaliotottumuksissa esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen sairastuneiden henkilöiden ensitietoryhmässä.