Sähköauto, kimppakyyti vai pyörä?

Tiesitkö, että pyöräilyn ja kävelyn lisääntyminen 20 prosentilla toisi vuositasolla jopa 3,7 miljoonan euron säästöt terveyshyötyjen kautta! Tällä hetkellä porvoolaisten matkoista noin kolmasosa tehdään kävellen tai pyöräillen. Polkupyörällä voidaan kuitenkin tehdä helposti useat alle viiden kilometrin matkat, joita porvoolaisten matkoista suuri osa on. Tutustu Porvoon pyöräilykarttaan ja -reitteihin (viereinen kartta) ja hyppää pyörän satulaan!

Porvoon pyöräilykartta

Porvoolaisten matkoista noin kahdeksan prosenttia kohdistuu joukkoliikenteeseen, kun taas henkilöautolla Porvoossa tehdään 58 prosenttia matkoista. Joukkoliikenteen ja kimppakyytien ilmastovaikutus on pienempi kuin henkilöautoilun ja siksi ne ovatkin varteen otettava vaihtoehto hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Jos sopivan joukkoliikennelinjan tai kimppakyydin löytäminen ovelta ovelle tuntuu haastavalta tai ei sovi aikatauluihisi, mikset suorittaisi kuitenkin osaa matkasta kestävällä liikkumismuodolla! Liityntäpysäköintialueet tarjoavat tähän erinomaisen vaihtoehdon!

Porvoon joukkoliikenteen aikataulukooste

Liityntäpysäköintialueet

Yksi litra perinteistä bensiiniä vapauttaa reilu kaksi kilogrammaa hiilidioksidia ilmakehään! Biopolttoaineet ja uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö tarjoavat mahdollisuuden vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Sähkö on fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna lisäksi edullista ja latausinfraa rakentuu koko ajan lisää.

Sähköautojen latauspisteet Porvoossa