Hoppa till innehåll

Diskussionstillfälle: Hur ser Borgå ut år 2023?

Borgå stadsbiblioteks demokratiprojekt Porvoossa puhuttaa – vad bubblar i Borgå? fortsätter på huvudbiblioteket tisdagen den 31 januari kl. 17. Temat för vårens första diskussionstillfälle är stadsbilden och utvecklandet av Borgå.

Ska stadens invånarantal växa, så som det står i strategin? För vem byggs Borgå? Var och när fattas beslut om hur man ska bygga? Är det en motsättning mellan att slå vakt om kulturarvet och att bygga nytt?

Kom med och diskutera vad det är som lockar nya invånare till Borgå och vad som får gamla invånare att stanna kvar. I vilken slags stad vill vi leva om 10-20 år? Sakkunniga från stadsplaneringen samt beslutsfattare och kommuninvånare har bjudits in till diskussionen. Det lönar sig att i förväg bekanta sig med stadens planläggning på sidan https://www.porvoo.fi/sv/boende-och-miljo/planlaggning/.

Frågor kring planläggning och stadsutveckling har upprepade gånger väckt polemik bland annat i Politiikkaporvoo-gruppen på Facebook. Välkommen att fortsätta den här diskussionen under trygga former vid bibliotekets scen!

Diskussionen som förs på åtminstone två språk leds av journalisten och författaren Mikael Crawford. Den följer Dialogpaus-metoden där alla har samma möjlighet att delta i diskussionen.

Andra liknande evenemang