Gå till innehåll

Skolan Tolkkisten koulu är en finskspråkig lågstadieskola för årskurserna 1–6. Den helt nya skolbyggnaden blev klar i november 2018. Skolan är en lågstadieskola med två klasser per årskurs, och skolan har för tillfället cirka 270 elever samt två förskolegrupper. Skolan är belägen i tätorten Tolkis, ca 8 km sydväst från Borgå centrum.


För oss i Tolkkisten koulu är följande viktigt:
• en uppmuntrande gemenskap som stöder varandra – bra atmosfär, respekt för andra, positivt tänkande, glädje att lära sig, att lära sig av andra, positiv attityd till utveckling
• ansvarighet – ansvar för ens egna studier, handlingar och miljö, ägarskap av ens egna lärande, arbetsro, en meningsfull och flexibel lärmiljö
• trygghet – att ta hand om eleverna, ingen brådska, gemensamma spelregler, förhindrande av mobbning
• samarbete och gemenskap – samundervisning, gemensamma evenemang för den egna undervisningsgruppen och hela skolan, morgonsamlingar.

Läsåret 2022–2023

Personalen i Tolkkisten koulu

Rektor Petri Kemppainen, tfn 040 5450 577
Skolsekreterare Liisa Yrjölä, tfn 040 4899 866


Skolkurator Victoria von Etter, tfn 040 512 3819
Skolhälsovårdare
Skolpsykolog

Personalens e-postadresser har formatet
etunimi.sukunimi@edu.porvoo.fi

Aktuellt

Samarbete mellan hemmet och skolan

Föräldraföreningen för Tolkkisten koulu

Föräldraföreningen Tolkkisten koulun vanhempainyhdistys ry grundades 10.10.1994. Under årens lopp har föreningen haft många järn i eld, i början upprätthöll föreningen bl.a. en eftis. Numera ligger tyngdpunkten på samarbetet mellan hem och skola. Vi har anordnat evenemang med syfte att skapa en känsla av gemenskap i hela byn. De senaste evenemangen har ordnats tillsammans med Tolkis Skolans föräldraförening, det vill säga vi har börjat ett samarbete över språkgränserna. Nästan varje år har vi försett skolan med olika redskap för rasterna och möjliggjort kulturella upplevelser för skolans elever genom att beställa olika musik- och teaterföreställningar. Skolans bibliotek har fyllts på mycket genom oss. I slutet av läsåret har vi traditionellt delat ut kontantstipendier till förtjänta elever. Under de senaste åren har vi offentlig tagit ställning till Tolkkistens koulus och Tolkis skolans situation.
Välkommen med till nästa möte för att delta i föreningens verksamhet!
Vi är alltid redo att välkomna nya medlemmar.

Föräldraföreningen Tolkkisten koulun vanhempainyhdistys ry
August Eklöfs väg 1
06750 Tolkis
E-post: vanhempainyhdistys.tolkkinen(at)gmail.com


STYRELSEN LÄSÅRET 2020–2021
Henna Perkinen, tfn 040 586 9070, ordförande
Emilia Mäntylä, tfn 045 354 1934, kommunikatör/kassör
Tarja Nyman, tfn 040 576 9848, sekreterare
Mervi Koukka, vice ordförande
Anni Sinkko, medlem
Joakim Laine, medlem
Tero Saavinen, medlem
Man kan även skicka frågor och aktuell information om skolrelaterade frågor till föräldraföreningen – alla kontaktbegäran behandlas!