Hoppa till innehåll

Distansmottagning

Under 2022 tas distansmottagningar i bruk i flera tjänster i kommunerna i Östra Nyland. Yrkespersoner erbjuder distansmottagningstider när de har lediga tider. Du kan också själv fråga om ärendet kunde skötas på distans när du bokar en tid!

Distansmottagning är ett smidigt och pålitligt alternativ till traditionella besök. Du sparar tid och besvär när du inte behöver ta dig på plats eller söka en parkeringsplats. Allt du behöver för en distansmottagning är en mobil apparat eller en dator samt en internetuppkoppling som fungerar.

Sådana mottagningar som inte kräver någon fysisk undersökning kan ordnas på distans. Även klientens anhöriga eller stödperson kan delta i distansmottagningen. Klientuppgifter behandlas och antecknas lika konfidentiellt som på en mottagning ansikte mot ansikte.

Avgiften för en distansmottagning bestäms enligt den gällande klientavgiftsprislistan i sådana tjänster som omfattas av klientavgifter. I dessa tjänster tas en avgift ut även för besök som inte avbokats och tjänster som inte använts. Fråga mer om avgifterna i din kommun.

Förberedelser inför distansmottagning

Delta i en bokad distansmottagning i en lugn miljö där du kan prata om personliga ärenden och där det inte finns störande bakgrundsbuller.

Du behöver antingen en mobil apparat eller en dator, en webbkamera och hörlurar med mikrofon.
Om du använder en mobil apparat, ladda ned den avgiftsfria applikationen VideoVisit Live Meet från Google Play-butiken eller App Store före den första distansmottagningen.

Om du använder en dator behöver du inte någon separat applikation. Använd Chrome, Firefox eller Edge som webbläsare.

Om du före mottagningstiden märker att förbindelsen eller din apparat inte fungerar och du måste ändra på tidsbokningen, kontakta den enhet som bokat tiden.

Inloggning till distansmottagninen

När du har bokat en distansmottagningstid, följ instruktionerna nedan:

  1. Kom på plats ungefär 5 minuter innan din mottagningstid börjar.
  2. Klicka Identifiera dig och anslut dig till distansmottagningen-knappen nedan. Identifiera dig med bankkoder, ett elektroniskt identitetskort eller mobilcertifikat.
  3. Välj det väntrum du hänvisades till när du bokade tiden.
  4. Vänta i väntrummet, yrkespersonen hämtar dig till videochatten när mottagningen börjar.
  5. Godkänn videoförbindelsen genom att klicka på Svara-knappen som uppstår i diskussionen. Mottagningen börjar.

Om distansförbindelsen bryts under mottagningen, vänta lugnt. Yrkespersonen kontaktar dig per telefon.

Respons

Din respons hjälper oss att utveckla verksamheten.