Hoppa till innehåll

Höstperioden börjar – skolor och hobbygrupper börjar och tjänsterna återgår till normala öppettider

I augusti börjar skolorna och höstens hobbygrupper. Även Borgå stads tjänster återgår till normala öppethållningstider. På denna sida finns tips om det som är aktuellt när hösten kommer.

Undervisning

Grundskolor och gymnasier

I grundskolor och gymnasier börjar höstterminen tisdag 15.8.2023. Noggrannare tider finns på den egna skolans informationskanaler.

Yrkesutbildning och yrkeshögskolor

För dem som inleder sina studier i Careeria börjar läsåret torsdag 10.8.

I Prakticum börjar läsåret tisdag 8.8 för dem som börjar första årskursen och 14.8 för dem som börjar andra eller tredje årskursen.

Information om inledandet av studier i yrkeshögskolor och om eventuella studieplatser som ännu kan sökas finns på skolornas webbsidor eller skolornas andra informationskanaler.

Hobbyer

Grundläggande konstundervisning

Höstterminen i Borgå konstskola börjar 21.8 enligt schemat.

Det finns flera anmälnings- och starttider för grupperna i Borgånejdens musikinstitut i augusti.

I Borgå ordnas grundläggande konstundervisning förutom av Borgå stad också av flera privata läroanstalter.

Medborgarinstitutet

Broschyren för läsåret 2023–2024 delas ut till hushållen i början av augusti. Anmälningstiden till kurserna börjar 17.8 kl. 10. Du kan bekanta dig med kursprogrammet även på webbsidorna.

Idrott och friluftsliv

Borgå stads idrottstjänsters broschyr 2023–2024 kan nu läsas på webben.

Anmälning till idrottstjänternas ledda grupper början fr.o.m. tisdagen 15.8 kl. 9.

Parkgymnastiken fortsätter till 24.8.

Följ idrottstjänsternas aktuella tips under hela året.

En hobby åt alla – Borgåmodellen för hobbyverksamhet

Genom att delta i hobbyer inom Borgåmodellen för hobbyverksamhet kan barn och ungdomar pröva på olika grenar och hitta en trevlig och även mer långvarig hobby åt sig själv bland hobbyutbudet hos lokala föreningar och aktörer. Anmälningstiden till hobbygrupperna under läsåret 2023–2024 börjar i augusti-september.

Kollektivtrafik

Busstrafikens sommartidtabeller upphör att gälla 13.8. Skolelever och studerande får sina busskort i skolan den första skoldagen. Tisdag 15.8 kan skoleleverna åka till skolan utan resekort. Obs! Matkahuolto har inte längre ett serviceställe i servicekontoret Kompassen.

Sedan 30.6 har Matkahuolto inte längre något serviceställe i Borgå. Säsongskort finns i applikationen Resor och Biljetter.

Evenemang

I augusti, på tröskeln till hösten, ordnas flera uppiggande och stämningsfulla evenemang. Jämlikhetsevenemanget Borgå Pride firas en hel vecka i augusti, 14–20.8, och lördag 26.8 tar Borgå Åkarneval festligt emot de mörkare kvällarna efter den ljusa sommaren.