Hoppa till innehåll

Hobbyutbudet i Keskuskoulu

På sidorna hittar du det avgiftsfria klubbutbudet som hör till Borgåmodellen för hobbyverksamhet i Keskuskoulu.

Borgåmodellen för hobbyverksamhet är en del av projektet Finlandsmodellen för hobbyverksamhet. Hobbyverksamheten ordnas utgående från barns och ungas önskemål under hela läsåret. Hobbyklubbarna ordnas huvudsakligen före eller efter skoldagen i skolans lokaler eller i undantagsfall i lokaler i närheten av skolan. Klubbarna är avgiftsfria för barnen.

Dessutom ordnar skolan också kortare klubbar som finansieras av Utbildningsstyrelsen. Om dessa informerar skolan själv.

I skolornas hobbyverksamhet följs de hygien- och munskyddsrekommendationer som staden gett till skolorna. Hobbyklubbarna ordnas inte under skolornas lovtider eller på helgdagar

LUOVA-ryhmä: Taide ja ilmaisu, åk 2-6

Tid: Onsdagar 18.1-18.5 kl. 14.15-15.45 (yhteensä 2 ryhmää: viikot 3-11 ja viikot 13-20)
Plats: Keskuskoulu
Instruktör: Maiju Multanen, maiju.multanen@kellumo.fi ja Anne Tukiainen
Pris: Avgiftfri

Tiesitkö, että taiteen keinoin voi ilmaista ja tutkia hankalia asioita ja tunteita, joille on vaikea löytää sanoja? Sinun ei tarvitse osata piirtää tai maalata hyvin – riittää, kun haluat lähteä leikkimään erilaisilla väreillä ja muodoilla. Ryhmässä pääset tutkimusretkelle taiteen tekemiseen ja omiin tunteisiisi. Ryhmässä opitaan maalaten, piirtäen, savea työstäen ja omia töitä tarkastelemalla sekä muita kuuntelemalla. Ryhmän tarkoituksena on paljastaa, kuinka mahtava tyyppi juuri SINÄ olet!

Ryhmän ohjaajina toimivat ryhmätaideterapeutti/erityisopettaja Maiju Multanen sekä koulukuraattori Anne Tukiainen.

Lisätietoja ryhmästä:

LUOVA-ryhmä on Kaikki harrastaa -hankkeen pilottikokeilu, jossa taiteen ja keskustelun keinoin harjoitellaan erilaisia lasten elämässä vastaan tulevia haasteita.

Keskuskoulussa järjestetään kaksi kahdeksan kerran LUOVA-ryhmää. Ensimmäinen ryhmä kokoontuu viikoilla 3 – 11 (poislukien hiihtolomaviikko 8) ja toisen ryhmän kerrat ovat viikoilla 13-20. Oppilaat jaetaan ryhmiin ilmoittautumisen jälkeen ja ryhmän toiminta koostetaan lasten tarpeiden mukaan.

Ryhmän suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana myös koulun oma koulukuraattori, joka tarvittaessa mahdollistaa esiin nousevien asioiden jatkotyöstön. Toiminta on osa koulujen ennaltaehkäisevää työtä, jossa on kokeillaan kulttuurihyvinvoinnin hyödyntämistä koulun kontekstissa.

Gatukonst, åk 3–6

Tid: tisdagar 17.1-21.3 kl. 14.15-15.15 (GRUPP 1) ja klo 15.10-16.30 (GRUPP 2)
Plats: Keskuskoulu/ liikuntasali
Instuktör: Funk On y/ Aarni Somerharju, Funkon@outlook.com
Pris: Avgiftfri

Harrastuksessa pääset tutustumaan graffitikulttuuriin, sekä opettelemaan piirtämään ja maalaamaan graffiteja. Harrastuksessa piirretään paljon, sekä tehdään muun muassa omia kangaskasseja, tauluja tai muita vastaavia taideteoksia, itselle kotiin mukaan. Tervetuloa mukaan!

Harrastukseen suositellaan varaamaan vaatteet, joiden likaantuminen tusseista/maaleista ei haittaa. Harrastus on pääosin koululla sisätiloissa, mutta muutamina päivinä maalaus tapahtuu ulkona.

Funk On ry on pitkäaikainen nuoriso- ja kulttuuriyhdistys, joka järjestää erilaisia taide- ja musiikkityöpajoja. Funk On järjestää nyt graffitityöpajoja, jotka ovat 6 viikkoa, aina kerran viikossa.

Parkour, åk 1–4

Tis: torsdagar 19.1-23.3 kl. 14.15-15.15
Plats: Keskuskoulu/liikuntasali
Instruktör: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com ja Parkourakatemia/Loikkakopla
Pris: Avgiftfri
Vi prioriterar de barn som inte fick plats i parkour i höst.

Parkourkerhossa tutustutaan parkourin perustekniikoihin ja niiden eri variaatioihin erilaisissa ympäristöissä. Tämän lisäksi kurssilla opetellaan yhdistämään liikkeitä lajinomaisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi ja luomaan omia runeja. Parkour kehittää tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Sopii kaiken tasoisille aloittelijoista kokeeneempiinkin parkouraajiin, sillä harjoituksia muokataan taitotason mukaan. Mukaan tarvitset sisä-ja ulkovaatteet sekä ulos mahdollisimman pitäväpohjaiset kengät. Harjoitukset sään mukaan joko sisällä tai ulkona. Tervetuloa mukaan!

MunKuoro, åk 1-3

Tid: fredagar 9.9-26.5 kl. 13.15-14.15
Plats: Keskuskoulu, luokka B 228
Instruktör: Porvoonseudun musiikkiopisto/ Liisa Kuparinen, liisa.kuparinen@porvoo.fi, p. 050 303 6055
Pris: avgiftfri

Tule mukaan koulun omaan MunKuoro-harrastukseen

Koulun oma MunKuoro harjoittelee kerran viikossa koululla. Harjoituksissa opetellaan äänenkäyttöä ja opitaan monia erityyppisiä lauluja. Kuoroa opettaa kokenut ja mukava kuoro-ope Liisa Kuparinen. Kerhossa äänesi vahvistuu, saat rohkeutta laulamiseen ja opit laulamaan taitavammin monia erilaisia kappaleita. Teemme ilmaisuharjoituksia ja erilaisia ryhmäleikkejä ja pääset myös esiintymään. Kuka vaan laulusta kiinnostunut koulun oppilas voi tulla mukaan kuorokerhoon. Kuorossa oppii laulamaan vaikkei ensin osaisi!

Porvoon MunKuorojen kummina toimii Ocarina-kuoro eli pääset myös tutustumaan Porvoonseudun musiikkiopiston Ocarinan toimintaan ja lauluihin. Voit tutustua Ocarinaan osoitteessa ocarinakuoro.fi. Koulukuoro on myös osa valtakunnallista MunKuoro-verkostoa; eli jos koulukuoro muodostuu, voi se osallistua myös valtakunnallisiin kilpailuihin ja tempauksiin! MunKuorojen toiminnasta lisää infoa on osoitteessa munkuoro.fi.

Kaikki mukaan laulamaan!

Shack, åk 1-6

Tid: fredagar 20.1-26.5 kl. 12.15-13.15 (åk 1-3), kl. 13.15-14.15 (åk 1-4) och kl. 14.15-15.15 (åk 3-6)
Plats: Keskuskoulu
Instruktör: Shakkikulma/ Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi, tel. 050- 5768646
Pris: gratis

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen.

Hantverk, åk 3-6

Tid: tisdagar 28.3-23.5 kl. 15.15-15.45
Plats: Keskuskoulu
Instruktör: Taito Etelä-Suomi ry/ Johanna Kunelius, johanna.kunelius@gmail.com
Pris: Avgiftfri

Kädentaitojen harrastamisen opetuksessa tavoitteena on tutustua kädentaitoihin, kokeillen ja harjoitellen taitoja erilaisten käsityö tekniikoiden, materiaalien ja välineiden avulla. Valmistetaan erilaisia käsityöllisiä tehtäviä, jotka ovat valittu niin, että ne kehittävät kädentaitojen lisäksi luovaa ilmaisukykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Työskentelyssä on keskeistä leikinomaisuus, tekemisen ilo ja onnistumisen kokemukset. Tekeminen on toiminnallista ja elämyksellistä, opetus on suunnattu kaikille käsitöistä innostuneille oppijoille. Opetuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla.

Opetuksen järjestäjänä toimii Taito Etelä-Suomi ry.

Qigong, åk 3-6

Tid: onsdagar 29.3-26.4 klo 15.15-16
Plats: Keskuskoulu
Instruktör: Milla Suvikannel, milla.suvikannel@gmail.com
Pris: gratis

Tiedätkö miksi Mulanille ja muille itämaisille taistelijoille hiljentyminen ja keskittyminen on tärkeintä? Silloin sisäinen ja ulkoinen voima saadaan toimimaan yhdessä, ja lopputuloksena on vahva kehon hallinta ja äärimmäisen sulavat liikkeet. Tule kokeilemaan miten sisäistä voimaa voidaan harjoittaa Qigongilla! Qigong on vanha itämainen energiatyöskentelylaji, joka on pohjana kaikille taistelulajeille. Qigong-harjoitukset ovat hitaita ja helppoja, ja niiden tarkoituksena on oppia tuntemaan, miten energia liikkuu kehossa. Harjoitukset vahvistavat keskittymiskykyä, rentoutumista, ilon ja vapauden tuntemuksia. Tunnit koostuvat teeman mukaisesta tarinasta, kehon liikkeestä, mielen harjoitteista ja hyvästä mielestä!

Milla Suvikannel on Qigong-opettaja, kiinalaisen lääketieteen terapeutti, ja sosiaalipsykologi.

Friidrot, åk 1-4

Tis: torsdagar 30.3-25.5 kl. 14.15-15.15
Plats: Keskuskoulu/liikuntasali
Instruktör: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com ja Parkourakatemia/Loikkakopla
Pris: Avgiftfri

Kerhossa tutustutaan yleisurheiluun ja sen eri lajeihin monipuolisesti harjoitellen, leikkien ja kisaillen. Etenkin hyppiminen, heittäminen ja juokseminen ovat keskiössä.

Mer information

Pia Angeria

Projektkoordinator