Hoppa till innehåll

Hobbyutbudet i Hindhår skola och Hinthaaran koulu

På sidorna hittar du det avgiftsfria klubbutbudet som hör till Borgåmodellen för hobbyverksamhet i Hindhår skola och Hinthaaran koulu.

Borgåmodellen för hobbyverksamhet är en del av projektet Finlandsmodellen för hobbyverksamhet. Hobbyverksamheten ordnas utgående från barns och ungas önskemål under hela läsåret. Hobbyklubbarna ordnas huvudsakligen före eller efter skoldagen i skolans lokaler eller i undantagsfall i lokaler i närheten av skolan. Klubbarna är avgiftsfria för barnen.

Dessutom ordnar skolan också kortare klubbar som finansieras av Utbildningsstyrelsen. Om dessa informerar skolan själv.
I skolornas hobbyverksamhet följs de hygien- och munskyddsrekommendationer som staden gett till skolorna. Hobbyklubbarna ordnas inte under skolornas lovtider eller på helgdagar.

Teater, åk 1-3 och 3-6

Tid: onsdagar 11.1.-22.3. kl. 13-14.20 (åk 1-3) och kl. 14.30-15.30 (åk 3-6)
Plats: Hindhår skola/ Hinthaaran koulu
Instruktör: Teatteri Soittorasia/ Sandra Rauva, sandra.rauva@teatterisoittorasia.com
Pris: maksuton/gratis
Undervisningspråk: finska och svenska

Teater som hobby är en upptäcktsfärd där du får göra och uppleva. Inom teater kan man vara intresserad av många olika saker, det vanligaste är att uppträda eller spela teater. Visste du, att teaterhobbyn också kan handla om att skriva, göra scenografi, sy dräkter, maskera, förbereda rekvisita, planera affischer, fotografera, dansa, sjunga, spela. Som du märker finns det många alternativ, av vilka du kan välja ditt eget genom att prova dig fram!

Med teatern lär du dig färdigheter som du har nytt av i skolan, hobbyer, hemma och också på din framtida arbetsplats. Dessa färdigheter är bland annat att komma överens med andra, kompromissa, skapa idéer, använda fantasi, diskutera och arbeta tillsammans med andra, framföra dina egna åsikter och beakta andra. Det viktiga för oss alla är att bli sedda och hörda och att ha roligt tillsammans med nya vänner! Klubbledaren är från Teatteri Soittorasia.

Till klubben hör också ett illustrerat klubbhäfte och interaktiva uppgifter som stöder lärandet. I materialet finns intressanta uppgifter också efter att klubben har tagit slut.

Tovning, åk 1-3 och 3–6

Tid: onsdagar 29.3-24.5 kl. 12.40-14.10 (åk 1-3) och 14.30-15.30 (åk 3-6)
Plats: Hindhår skola/ Hinthaaran koulu
Instruktör: Susanne Björkell, sussibjörkell@gmail.com
Pris: gratis
Undervisningspråk: svenska och finska

Vi bekantar oss med ullens mångsidiga egenskaper och lär oss nåltovning, våttovning och att måla med ull. Vi gör tredimensionella figurer och ulltavlor med t.ex. djurmotiv. Du får en bra uppfattning om möjligheterna att skapa med ull och lär dig en ny färdighet.

Sportklubb, åk 1-6

Tid: torsdagar 12.1-25.5 kl. 13.40-14.30 (GRUPP 1) och kl. 14.30-15.30 (GRUPP 2)
Plats: Hindhår skola/ Hinthaaran koulu
Instruktör: Anh Truong, anh.truong@hotmail.com
Pris: gratis
Undervisningspråk: finska

Liikuntakerho on tarkoitettu kaikille lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja ja leikkejä. Kerhon tarkoituksena on viettää hauskaa yhteistä aikaa ja kokeilla eri lajeja matalalla kynnyksellä. Pidetään ilmapiiri hyvänä ja rentona!

Kerhoon ei tarvitse mitään muuta kuin avoimen ja reippaan mielen sekä liikuntavaatteet.

Mer information

Pia Angeria

Projektkoordinator