Hoppa till innehåll

Hobbyutbudet i Ilolan koulu

På sidorna hittar du det avgiftsfria hobbyutbudet som hör till Borgåmodellen för hobbyverksamhet i Ilolan koulu.

Borgåmodellen för hobbyverksamhet är en del av projektet Finlandsmodellen för hobbyverksamhet. Hobbyverksamheten ordnas utgående från barns och ungas önskemål under hela läsåret. Hobbyklubbarna ordnas huvudsakligen före eller efter skoldagen i skolans lokaler eller i undantagsfall i lokaler i närheten av skolan. Klubbarna är avgiftsfria för barnen.

Dessutom ordnar skolan också kortare klubbar som finansieras av Utbildningsstyrelsen. Om dessa informerar skolan själv.

I skolornas hobbyverksamhet följs de hygien- och munskyddsrekommendationer som staden gett till skolorna. Hobbyklubbarna ordnas inte under skolornas lovtider eller på helgdagar.

Musik, åk 1-2

Tid: måndagar 16.1-22.5 kl. 13-14
Plats: Ilolan koulu
Instruktör: Eerika Grof, eerikagrof@gmail.com
Pris: gratis

Ilolan koulun oma musiikkikerho!

Tärkeintä tässä kerhossa on ilo ja yhdessä tekeminen ja avoimin mielin musiikin maailmoihin sukeltaminen. Kerhon toiminta muovautuu hyvin pitkälti ryhmäkoon, käytettävissä olevan soittimiston sekä ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki, aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta ei tarvitse olla.

Kerhon ohjaajana toimii Eerika Grof. Eerika Grof on porvoolainen muusikko, joka opiskelee parhaillaan maisterivaiheen musiikkikasvatusopintoja Taideyliopiston Sibelius Akatemiassa.

Teater, åk 1-6

Tid: måndagar16.1-27.3 kl. 14-15
Plats: Ilolan koulu
Instruktör: Teatteri Soittorasia, pentti.kinosmaa@teatterisoittorasia.com
Pris: gratis

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi!

Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa!

Hantverk, åk 1-6

Tid: måndagar 3.4-22.5 kl. 14-15.30
Plats: Ilolan koulu
Instruktör: Taito Etelä-Suomi ry/ Satu-Marja Miilunpalo
Pris: gratis

Kädentaitojen harrastamisen opetuksessa tavoitteena on tutustua kädentaitoihin, kokeillen ja harjoitellen taitoja erilaisten käsityö tekniikoiden, materiaalien ja välineiden avulla. Valmistetaan erilaisia käsityöllisiä tehtäviä, jotka ovat valittu niin, että ne kehittävät kädentaitojen lisäksi luovaa ilmaisukykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Työskentelyssä on keskeistä leikinomaisuus, tekemisen ilo ja onnistumisen kokemukset. Tekeminen on toiminnallista ja elämyksellistä, opetus on suunnattu kaikille käsitöistä innostuneille oppijoille. Opetuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Opetuksen järjestäjänä toimii Taito Etelä-Suomi ry.

Mer information

Pia Angeria

Projektkoordinator