Hoppa till innehåll

Arbetsgivare, kom och träffa arbetssökande från Ukraina

Borgå stad arrangerar ett rekryteringsmöte där arbetsgivare kan träffa arbetssökande från Ukraina i Borgå. Mötet arrangeras den 7 september i Konstfabriken.

Ukrainan lippu

– Vid mötet får arbetsgivarna information om lönesubvention och andra praktiska saker som anknyter till rekrytering. Därefter kan de möta arbetssökande på snabbträff, vilket i bästa fall kan leda till ett anställningsförhållande, säger näringschef Elina Dureault.

– Även om det är staten som i Finland bär ansvaret för sysselsättning av ukrainare vill vi ändå börja lösa sysselsättningsfrågan lokalt, särskilt därför att vi har här lokala företag som behöver arbetskraft.

Vid mötet väntas delta cirka 20 arbetssökande med ukrainsk bakgrund i olika branscher.

– Människor som vi har träffat är mycket motiverade till att arbeta och ivriga att lära sig finska, svenska och engelska. Kunskapsfältet är brett men särskilt inom servicesektorn och i företag inom byggbranschen finns det brist på många slags arbetstagare, berättar servicekoordinator Virpi Paulanto som koordinerar mottagningen av ukrainare i Borgå tillsammans med invandrarkoordinator Niklas Grönroos.

Företagen som intresserar sig för rekryteringsmötet kan anmäla sig till adressen virpi.paulanto@porvoo.fi eller per telefon till numret 040 168 3772.