Hoppa till innehåll

Årskurs 7–9 fortsätter i distansundervisning fram till den 11 april

Skolgången för årskurserna 7–9 i Borgå fortsätter som distansundervisning fram till den 11 april, konstaterade Borgå stads ledningsgrupp på sitt möte den 25 mars. Noggrannare information om skollunchen och undervisningsarrangemangen skickas skolvis.

– I Borgå förlänger vi distansundervisningsperioden fram till den 11 april, trots att regionförvaltningsverket har beslutat att stängningen av högstadiernas lokaler gäller fram till den 5 mars. Distansundervisningen har fungerat bra i skolorna. För skolornas verksamhet och planeringen av undervisningen är det vettigt att distansundervisningsperioden sträcker sig också till veckan efter påsk. Vi hoppas att skolorna möjligast snabbt kan återvända till närundervisningen, berättar bildningsdirektör Sari Gustafsson.  

– Coronasituationen i Borgå är fortfarande allvarlig. Hittills i mars har konstaterats 138 coronasmittor, när siffran i februari var 60 och i januari 64. Virusmutationerna sprids snabbt, vilket ökar på risken att situationen kan förvärras snabbt, berättar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Avgiftsfria munskydd i tyg kommer igen att delas ut till mindre bemedlade Borgåbor nästa vecka. Noggrannare information om utdelningen ges senare.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlängt beslutet om stängning av kundutrymmen för över tio personer inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt fram till den 11 april. Beslutet gäller också Borgå. I utrymmen utomhus är motsvarande gräns femtio personer. Utrymmen som annars måste stängas kan dessutom användas för ledd hobbyverksamhet för barn som är födda år 2008 och barn yngre än det. Beslutet om stängning av lokaler gäller inte professionell idrott eller verksamhet som hör till privatlivet eller familjelivet. Ytterligare information finns på regionförvaltningsverkets webbsida.