Hoppa till innehåll

Borgå stads idrottstjänster erbjuder konditionshöjande kurser för blivande beväringar  

Borgå stads idrottstjänster erbjuder möjlighet för blivande beväringar att förbättra sin kondition innan beväringstjänsten inleds. 

Borgå stads idrottstjänster erbjuder möjlighet för blivande beväringar att förbättra sin kondition innan beväringstjänsten inleds. 

Kurserna innehåller träningar som höjer konditionen för uthållighet och förbättrar simkunnigheten samt styrketräning och handledning i hälsofrämjande levnadsvanor och kost. 

 – På kursen kan varje deltagare höja sin grundkondition och få tips för självständig motion. Ingen tidigare erfarenhet av grenen krävs, berättar idrottsinstruktör Christian Bremer. 

– Beväringstjänsten är mycket fysisk, och ju bättre kondition en rekryt har, desto lättare är de fysiska och psykiska utmaningar som beväringstjänsten medför, säger Bremer. 

Kurserna ordnas med det utvecklingsbidrag för en motionsinriktad livsstil som Regionförvaltningsverket beviljat för stadens idrottstjänster. Kurserna är avgiftsfria för deltagarna.  

Det finns 20 platser i gruppen för bollsport, 10 platser i vardera kurs för simkunnighet och styrketräning. Du kan också anmäla dig på en reservplats. 

Kurserna: 

Bollsporter höjer konditionen för uthållighet

Konditionen höjs med hjälp av olika bollsporter på torsdagar kl. 19–20 i Kokonhallen. Startar i januari 2022. Ledare Hannu Vihreäluoto 

Simkunnighet till en ny nivå

Simteknikkursen utvecklar de grundläggande färdigheterna för frisim, ryggsim och bröstsim. Träningar förbättrar koordinationen och uppfattningen den egna kroppen i vattnet. Kursen ordnas i november 2021 (måndagar kl. 19–20) i Äppelbackens servicehus.   

Bekanta dig med styrketräning och hälsosam kost

Genom kursen som förbättrar din grundkondition får du vägkost för sunda levnadsvanor samt handledning i grunderna för styrketräning med hjälp av en handledare. Kursen startar i januari 2022. 

Mera information: liikunta@porvoo.fi eller tfn 0400 944 096 / specialidrottsinstruktör Christian Bremer