Hoppa till innehåll

Coronavirussmitta har konstaterats i Linnajoen koulu

Ett fall av coronavirussmitta har konstaterats i Linnajoen koulu. Den smittade är i hemvård och har försatts i isolering.

Ett fall av coronavirussmitta har konstaterats i Linnajoen koulu. Den smittade är i hemvård och har försatts i isolering.

Ungefär 50 elever och 10 i personalen vid Linnajoen koulu har exponerats för smittan. De exponerade eller deras vårdnadshavare har informerats om situationen via skolan. Om man inte har kontaktats, så har inte kontakt till den smittade förekommit. Hälsovårdsmyndigheterna tar kontakt personligen under fredagen den 13 november. De exponerade försätts i karantän hemma och de får anvisningar om karantän.

Familjemedlemmar till dem som utsatts försätts inte i karantän eftersom de inte haft kontakt med den smittade. Syskon till de som försatts i karantän kan gå till skolan och daghemmet.

Exponeringen inverkar inte i övrigt på skolans verksamhet. Klasserna fortsätter skolgången enligt läsordningen med beaktande av tidigare givna skydds- och hygienanvisningar. I Linnajoen koulu görs en extra städning under fredagen.

– Alla Borgåbor ska följa med sitt mående, och om man får symptom ska man ringa hälsovårdscentralens rådgivningsnummer och gå på coronatest. Om man har ens lindriga coronasymptom ska man inte gå till skolan eller arbetet, eller delta i idrottshobbyer, andra hobbyer eller evenemang. Det är också väldigt viktigt att vi kommer ihåg att iaktta god handhygien och följa anvisningarna om hostande, säkerhetsavstånd och användning av ansiktsskydd, understryker social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Symptom på coronavirussmitta är till exempel feber, hosta, huvudvärk, muskelvärk, halsont, snuva, andnöd, att förlora lukt- eller smaksinnet, illamående, diarré och avvikande trötthet.

Telefonlinjer för personer med coronasymptom mån–tors. kl. 8–15.30 och fre kl. 8–14.30: 040 547 7764 eller 040 481 0344