Hoppa till innehåll

Höstsäsongens verksamhet vid ungdomstjänsterna är aktivt i gång

Verksamheten i ungdomslokalerna fortsätter efter sommarpausen, och lokalerna har öppet på eftermiddagarna i centrum, Vårberga och Gammelbacka.

Verksamheten i ungdomslokalerna fortsätter efter sommarpausen, och lokalerna har öppet på eftermiddagarna i centrum, Vårberga och Gammelbacka.

Från september har ungdomslokalerna öppet för högstadieelever och äldre också på kvällarna och på lördagarna.

Ungdomstjänsterna erbjuder mångsidig gratis verksamhet på fritiden. I ungdomslokalerna kan de unga spela, pyssla, träffa vänner samt delta i klubbverksamheten eller temakvällarna. Det finns alltid inom ungdomsarbetet professionella vuxna på plats. De leder verksamheten och planerar innehållet tillsammans med de unga. De unga kan delta i verksamheten i ungdomslokalerna genom att skaffa ett ungdomskort, vilket man får genom att fylla i och lämna in en ansökan till ungdomslokalen.

Öppethållningstiderna och åldersgrupperna är olika i de olika ungdomslokalerna, och noggrannare uppgifter finns på adressen www.borga.fi/ungdomslokalerna. I tillägg till den öppna verksamheten på ungdomslokalerna ordnar ungdomstjänsterna också evenemang och läger samt samarbetar aktivt med skolorna.

Borgå stads ungdomsarbetare rör sig på ställen som är populära bland de unga i augusti-september fredagar klockan 18–22 och lördagar klockan 16–22. Ungdomsarbetarna finns till för de unga för att prata och träffas, och de hjälper vid eventuella problem. Under jourtiderna nås ungdomsarbetarna som rör sig i staden på nummer 040 192 8728.

Verksamhet på höstlovet

På höstlovet (14–16 oktober) ordnar ungdomstjänsterna verksamhetsdagar i Zentra, Mannerheimgatan 20. Verksamhetsdagarnas tema är idrott och motion, kultur, spel och hantverk. Från onsdag till fredag klockan 10–16 kan alla skolelever prova på olika idrottsgrenar, bekanta sig med hantverk och tillbringa ett aktivt höstlov i trevligt sällskap. För högstadieelever ordnas dessutom öppen kvällsverksamhet, ett LAN-evenemang och en musikkväll under höstlovet. Programmet och tidtabellerna uppdateras på stadens webbplats www.borga.fi/unga.

Stöd i olika livssituationer

Det målinriktade ungdomsarbetet och det uppsökande ungdomsarbetet når de unga mer individuellt och stöder de unga i deras olika livssituationer. Vårdnadshavarna kan ta kontakt med ungdomsarbetarna om de är oroliga för de ungas livssituation eller behöver stöd i ärenden så som till exempel skolarbete, boende eller att söka arbete. Det uppsökande ungdomsarbetet är avsett för unga i åldern 16–29 år och det målinriktade ungdomsarbetet för högstadieelever.

Informations-och rådgivningskontoret Navigatorn betjänar på gatuplan i WSOY-huset, Mannerheimgatan 20 E. Navigatorn ger råd bland annat i att söka arbete, utbildning eller bostad måndag-onsdag klockan 12.30–16 och torsdag klockan 12.30–18. Servicen är gratis och avsett för alla som är under 30 år. Du kan komma till Navigatorn utan tidsbeställning eller med tidsbeställning. Navigatorn har experter i olika branscher och de betjänar de unga och deras familjer i olika frågor. De kan också nås via Kopparis chatt måndag-torsdag klockan 12.30–16 (www.koppari.fi) och per telefon (040 676 1442).

Du kan besöka ungdomslokalens verksamhetsställen och Navigatorn endast om du inte har några symptom. I verksamheten beaktas säkerhetsanvisningarna och god hygien upprätthålls, tvättar händerna och putsar arbetsredskapen.  Dessutom håller vi säkerhetsavstånd. De som deltar i verksamheten uppmuntras att följa anvisningarna. De som rest till länder med hög coronarisk ska följa anvisningarna för 14 dagars karantän.

Ytterligare information och kontaktuppgifterna till alla anställda inom ungdomstjänsterna samt de sociala medierna finns på adressen www.borga.fi/unga.