Hoppa till innehåll

Idrottshobbyer för vuxna tillåts inomhus, restriktioner som gäller sammankomster upphävs

Coronavirusläget i Borgå har förblivit oförändrat och staden befinner sig på epidemins basnivå. Incidenstalet är 17,8. Förra veckan upptäcktes det 8 smittor.

Coronavirusläget i Borgå har förblivit oförändrat och staden befinner sig på epidemins basnivå. Incidenstalet är 17,8. Förra veckan upptäcktes det 8 smittor.

Borgå stads ledningsgrupp beslutade tisdagen den 15 juni att idrottshobbyer för vuxna som ordnas inomhus i lokaler som staden förvaltar öppnas fr.o.m. den 16 juni. Omklädningsrummen kan användas men inte duschar. I all verksamhet måste man agera hälsosäkert.

 Ledningsgruppen godkände också uppdaterade hälsosäkerhetsanvisningar för hobby- och tävlingsverksamhet. I dem förutsätts det inte mera att de som deltar i verksamheten i idrottslokaler inomhus ska använda munskydd men det rekommenderas annars än under själva idrottsprestationen. Även bestämmelsen om säkerhetsavstånd på två meter slopas men deltagarna måste hålla avstånd och undvika närkontakter.

 – Vi hoppas att människorna agerar ansvarsfullt, så att vi inte behöver återgå till den strängare linjen. Som vi har sett kan coronaläget mycket snabbt svänga till det sämre. Låt oss njuta av sommaren ansvarsfullt, säger bildningsdirektör Sari Gustafsson.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har upphävt restriktionerna som gäller sammankomster och det s.k. beslutet om säkert avstånd i östra Nyland fr.o.m. den 15 juni. När allmänna sammankomster och allmänna möten ordnas ska man, precis som i användningen av kund- och publiklokaler, fortfarande följa allmänna hygienkrav i lagen.