Hoppa till innehåll

Lediga tider till coronavaccinering på fredag och måndag

Det finns fortfarande lediga tider till coronavaccineringar fredagen den 9 juli och måndagen den 12 juli.

Det finns fortfarande lediga tider till coronavaccineringar fredagen den 9 juli och måndagen den 12 juli.

Vaccinen ges endast med tidsbeställning, de är frivilliga och gratis för alla.

I Borgå vaccineras alla 16 år fyllda samt 12–15-åringar som hör till en riskgrupp. Den nedre åldersgränsen är födelsedagen, inte -året. Vaccinet är Pfizer Biontech.

 – Vaccinationstäckningen är redan god i de äldre åldersgrupperna i Borgå, berättar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen. Kring 80 procent av över 40-åriga Borgåbor har redan fått den första dosen. Nu uppmuntrar jag speciellt unga och unga vuxna att söka sig till vaccinering. I åldersgruppen 20–29-åringar har redan hälften fått sin första vaccindos, men vi hoppas att andelen ökar ännu mer.

Boka tid till coronavaccin i första hand elektroniskt på adressen koronarokotusaika.fi/sv. Identifiera dig med bankkoder eller mobilidentifikation. Om du inte har möjlighet att boka tid elektroniskt kan du få en tid till vaccinering per telefon. Tidsbeställningsnumret är 040 145 5000. Telefonen har en återuppringningstjänst. Ring endast en gång och vänta på att vi kontaktar dig.

Som vårdnadshavare till ett barn kan du boka tid till vaccinering för ditt barn ifall barnet inte har egna bankkoder eller mobilidentifikation. En minderårig kan själv fatta beslut om att ta coronavaccin ifall en yrkesutbildad person inom hälso- och sjukvården anser att hen utifrån sin ålder och mognad kan fatta beslut om sin vård. Om den minderåriga inte själv kan fatta beslut om vaccinet behövs alla vårdnadshavares samtycke.