Gå till innehåll

Lopptorg på torget och vid åstranden på sommaren

Under sommaren kan man ha lopptorg till ett förmånligt pris på Borgå torg och vid åstranden.

fleamarket

På torget i centrum ordnas lopptorg söndagar kl. 7–16 ända till slutet av augusti. Dagavgiften för en plats är 10 euro. Vid åstranden ordnas lopptorg på södra sidan av Brotorget (den flyttade försäljningen från Rådhustorget) veckorna 19–39 och senare i december 1–22.12, varje dag kl. 7–21. Avgiften fastställs enligt priserna för torgplats på Rådhustorget, 24 euro/dag eller 130 euro/vecka. Se prislistan: Kommunteknikens prislista

Avgiften betalas kontant eller med bankkort. Det går att betala avgiften på förhand i servicekontoret Kompassen eller så kan torgövervakarna ta emot avgiften på plats under öppettiderna för Borgå torg. 

Det är förbjudet att sälja varor direkt ur bilen och vid försäljningen ska följas reglerna för lopptorgsförsäljning och Borgå stads torgstadga. Läs mera: Torisäännöt 2018 (porvoo.fi)

Torget på västra åstranden används inte för lopptorgsförsäljning för tillfället. På andra allmänna områden (t.ex. grönområden) kan ordnas lopptorg genom att komma överens om det med kommuntekniken (www.lupapiste.fi).