Hoppa till innehåll

Morgon- och eftermiddagsverksamhet enligt handikappservicelagen fortsätter som hittills under en övergångsperiod

Borgå stad och Östra Nylands välfärdsområde har angående morgon- och eftermiddagsverksamheten för barn med funktionsnedsättning kommit överens om att den nuvarande verksamheten fortsätter under övergångsperioden 1.1.2023–31.7.2023.

Porvoon kaupungin tunnus.

– Verksamhetens innehåll motsvarar det nuvarande, och en verksamhet som ordnas med hänsyn till barnets bästa är garanterad genast från och med början av år 2023.

Det finns för närvarande fyra grupper med sammanlagt 33 barn i morgon- och eftermiddagsverksamheten i anslutning till Albert Edelfeltin koulus småklasser. Av dem deltar nästan alla i verksamheten dagligen. Verksamheten ordnas i nuläget i regel för eleverna vid Albert Edelfeltin koulus småklasser, men också från Strömborgska skolan strax intill deltar 6–7 barn/unga i verksamheten dagligen.

Morgon- och eftermiddagsverksamheten har sammanlagt 18 arbetstagare och en ansvarig handledare. Morgon- och eftermiddagsverksamheten har samma skolgångshandledare som man har vid skolans småklasser, med undantag av några skolgångshandledare med kort arbetsvecka.