Hoppa till innehåll

Pop up -utdelning av ansiktsskydd i Gammelbacka onsdag 3 februari

Borgå stad delar ut munskydd i tyg utanför köpcentret i Gammelbacka onsdag 3.2.2021 kl. 14–16. Munskydden är gratis.

Borgå stad delar ut munskydd i tyg utanför köpcentret i Gammelbacka onsdag 3.2.2021 kl. 14–16. Munskydden är gratis.

Med den lokala utdelningen når invånare som inte kan ta sig till centrum för att hämta de munskydd som staden erbjuder mindre bemedlade.

I utdelningen deltar en hygienskötare tillsammans med anställda från ungdomstjänsterna och invandrartjänsterna. Erfarenheterna av tidigare utdelningar i Gammelbacka, Vårberga och centrum är goda.

 – Vi har träffat många Borgåbor i olika ålder och med olika modersmål vid de tidigare utdelningarna, berättar Annika Immonen, servicedirektör för tjänster för vuxna inom stadens social- och hälsovårdssektor. Vi förklarar hur du använder munskyddet och vad du som invånare kan göra för att stoppa spridningen av coronaviruset.

– Med hjälp av pop up -utdelningen möter vi även dem som inte följer med stadens vanliga kommunikationskanaler, fortsätter Immonen.

Munskydden i tyg är gratis och delas ut så långt lagret räcker till. Maskerna delas ut till alla som upplever att de behöver dem. Utdelarna kontrollerar inte personuppgifter eller personens ekonomiska situation.

Det är väldigt viktigt att vi håller tryggt avstånd och har god handhygien vid utdelningen. Stanna hemma om du har ens lindriga flunsasymptom.

Mer information:

Annika Immonen, servicedirektör för tjänster för vuxna, social- och hälsovårdssektorn
tfn 0400 126 151
annika.immonen@porvoo.fi

Raisa Muikku, ledande socialarbetare, invandrartjänsterna
tfn 040 5377 899
raisa.muikku@porvoo.fi