Hoppa till innehåll

Tidsbeställning för tredje coronavirusvaccinering för personer i åldern 18–59 år öppnas måndag den 20 december klockan 12

Tidsbeställning för tredje vaccineringen för personer i åldern 18–59 år öppnas nästa måndag den 20 december klockan 12. Vaccineringarna börjar 28 december. Tidsbeställningen för vaccinering av barn i åldern 5–11 år som hör till en riskgrupp har också öppnats.

Tidsbeställning för tredje vaccineringen för personer i åldern 18–59 år öppnas nästa måndag den 20 december klockan 12. Vaccineringarna börjar 28 december.

Tidsbeställningen för vaccinering av barn i åldern 5–11 år som hör till en riskgrupp har också öppnats.

Coronavirusvaccineringar börjar 29.12.2021. Coronavaccinet som ges till barn är BioNTech-Pfizers Comirnaty.

Tidsbeställningen görs i första hand elektroniskt www.koronarokotusaika.fi/sv/. Om den elektroniska tidsbeställningen inte är möjlig, får man vaccintiden också per telefon. Telefonnumret för tidsbeställning är 040 145 5000. Numret har en återuppringningstjänst. 

–  I den elektroniska tidsbeställningen syns ännu Näse hälsostation som vaccineringsplats. De här tiderna kommer att överföras automatiskt fr. o. m 28.12. till Kokonhallen, så man behöver inte oroa sig över detta. I textmeddelandet som sänds som bekräftelse på vaccineringstiden finns den rätta vaccineringsplatsen, säger utvecklingsdirektör Katja Blomberg.

Man kan ta den tredje coronavaccindosen tidigast fem månader efter den andra dosen. Undantag är personer med allvarlig immunbrist till vilka den tredje vaccindosen rekommenderas två månader efter den andra dosen.

Till barn som hör till riskgrupperna rekommenderas coronavirusvaccinering

THL rekommenderar coronavaccinationer för 5–11 åringar som hör till riskgrupper.  Enligt THL är riskfaktorerna bland annat kronisk njursjukdom, övervikt, Downs syndrom, typ 1- och typ 2-diabetes och astma som kräver regelbunden medicinering.

Om barnet inte självt kan besluta om sin vård, behövs alla vårdnadshavares samtycke till vaccineringsbeslutet. Samtyckesblanketten finns bland länkar i sidans nedre del på Borgå stads webbplats www.borga.fi/coronavaccinering Blanketten bör fyllas i på förhand och ta med till vaccineringen. Barnets FPA-kort eller något annat personbevis ska också tas med i vaccineringen.

Barn under 12 år som inte hör till riskgrupper vaccineras inte tills vidare i Finland. 

De sista walk in -vaccineringarna på Näse hälsostation

De sista walk in-vaccination utan tidsbeställning (vaccindos 1 eller 2) ordnas på Näse hälsostation som följande:

  • lör. 18.12. kl. 9–15.30
  • ons. 22.12. kl. 16–19.30