Hoppa till innehåll

Ungdomstjänsternas verksamhet på jullovet under mellandagarna och vid årsskiftet

Ungdomslokalerna i centrum och Gammelbacka är öppna under mellandagarna 28–30.12.2022. Under lovet kan unga träffa kompisar i ungdomslokalerna och spela och pyssla. Ungdomslokalernas verksamhet är avsedd för elever i årskurs 3 och uppåt.

Lapsia ja nuoria kävelemässä.

För barn i lågstadieålder är ungdomslokalerna öppna på eftermiddagarna, för äldre ungdomar också på kvällarna.


NattNuokka i Vårberga och LAN-party i Zentra

I Vårberga ungdomslokal ordnas evenemanget NattNuokka onsdag-torsdag 28–29.12.2022 kl. 21–08. På NattNuokka har unga en trevlig kväll och natt där de bland annat får spela och laga mat, även film och godsaker står på programmet. Ungdomsarbetare tar hand om programmet och säkerheten under evenemanget. Med sig behöver man endast ta bekväm klädsel och gott humör. Det finns madrasser som man kan vila på, men man får ta med sig egna täcken eller filtar och kuddar.

Under evenemanget följs ungdomslokalens vanliga regler. Inträdet är 5 euro med ungdomskortet och betalas kontant när evenemanget börjar.

På mellandagarna 28–29.12 kan man komma till Zentra och spela hela natten! På Zentras LAN-party kan man spela med dator, konsoler eller fast bräd- och kortspel. Deltagarna kan själva välja vad de spelar, med beaktande av åldersgränserna. Evenemanget är planerat för unga över 13 år, men där spelas inte spel som har åldersgränsen 16 eller 18 år. Man kan ta med sig egen speldator eller konsol, eller låna en speldator av ungdomstjänsterna. Två ungdomsarbetare är på plats under hela evenemanget.


Fredag 30.12.2022 firar vi i Zentra från kl. 19 framåt förfest inför nyåret. Vi dukar fram ett festligt matbord i Zentra och äter tillsammans. Under kvällen ordnar vi en Kahoot-frågesport med temat ”År 2022”.


Ungdomsarbetare har jour på nyårsnatten

Ungdomsarbetare från Borgå stad rör sig på platser där unga brukar samlas lördag 31.12.2022 kl. 18–02. Ungdomsarbetarna rör sig bland de unga och är tillgängliga för dem, samt hjälper vid behov. Ungdomsarbetarna som rör sig i staden nås under kvällen på nummer 040 192 8728.


Ungdomslokalerna är öppna första veckan i januari, disko i Zentra


Ungdomslokalerna i centrum och Gammelbacka är öppna första veckan i januari. Torsdag 5.1.2023 kan du klä på diskokläder och dansskor och komma till Zentra på disko kl. 17–23. Diskot är menat för unga i årskurs 7 och uppåt. Evenemanget är rusmedelsfritt och inträdet är gratis.


Navigatorn betjänar med normala öppettider

Informations-, rådgivnings- och handledningskontoret Navigatorn för unga under 30 år (Mannerheimgatan 20, WSOY-huset) är stängt 23.12 och på trettondagen 6.1, i övrigt betjänar Navigatorn från måndag till torsdag med normala öppettider kl. 12.30–16.