Hoppa till innehåll

Utmärkelsen 2023 Jag stöder ett klimatsmart Borgå kan igen ansökas

Företag, sammanslutningar och organisationer kan igen ansöka om Borgå stads utmärkelse Jag stöder ett klimatsmart Borgå för sin verksamhet för klimatet och miljön. Mottagaren av utmärkelsen får en marknadsföringsvideo som företaget, sammanslutningen eller organisationen kan använda. Utmärkelsen delas ut torsdagen den 14 september på forumet för hållbar utveckling Clean World Porvoo. Utmärkelsen kan ansökas till och med den 11 juni.

Utmärkelsen ger synlighet åt företagets verksamhet

Borgå stad delar ut utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå nu för fjärde gången. Alla östnyländska företag, sammanslutningar och övriga organisationer som har verksamhet i Borgå kan lämna in en ansökan.

Utmärkelsen kan ansökas för alla klimat- och miljögärningar före år 2023. Också till synes små gärningar är viktiga, och vi uppmuntrar absolut att berätta om dem. Ansökan är mycket lätt att fylla i, det tar endast 10 minuter. Utmärkelsen är alltså en verkligen kostnadseffektiv möjlighet att få mycket synlighet åt organisationens klimatarbete, uppmuntrar stadens expert på hållbar utveckling Sanna Päivärinta.

Exempel på potentiella klimat- och miljögärningar är stödjande av borgåborna i att göra hållbara val i vardagen, iakttagande av miljösynpunkter i organisationens leveranskedjor, ökad kännedom om hur organisationen kan göra hållbara val genom sitt eget verksamhet samt ökad energieffektivitet i organisationens verksamhet.

Mottagaren av utmärkelsen väljs av en jury som består av styrelseordförande Marina Nyberg från Borgå företagare rf, direktören för hållbar affärsverksamhet Leena Alihakkola från utvecklingsbolaget Posintra, Iotoi Oy:s verkställande direktör Johnny Holmström som fick utmärkelsen i fjol, ungdomsfullmäktiges ordförande Mila Fagerlund samt stadens expert på hållbar utveckling Sanna Päivärinta.

En miljövänlig företagsverksamhet innebär en konkurrensfördel

Borgå stad har som mål att vara en kolneutral stad före år 2030. Detta betyder att betydelsen av en hållbar vardag betonas och företagen spelar en central roll för att göra det möjligt.

Utvecklandet av företagsverksamheten mot kolneutralitet och principer av cirkulär ekonomi betyder en konkurrensfördel för företag, men är samtidigt ett livsvillkor för företagsverksamhet redan inom den närmaste framtiden, konstaterar Päivärinta.

Med utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå vill Borgå stad ge beröm till de företag, sammanslutningar och övriga organisationer som vill möjliggöra en hållbar vardag och främja klimat- och miljögärningar tillsammans med staden.