Hoppa till innehåll

Walk in-coronavaccineringarna fortsätter i november – tredje vaccindosen ges med tidsbeställning

Borgå stad fortsätter dela ut coronavaccin utan tidsbeställning. Walk in-vaccineringarna är till för dem som behöver den första eller andra vaccindosen.

Borgå stad fortsätter dela ut coronavaccin utan tidsbeställning. Walk in-vaccineringarna är till för dem som behöver den första eller andra vaccindosen.

Borgå stad ordnar walk in-coronavaccineringar den här veckan

  • idag 27.10 kl. 16–19.30 (ca 130 kunder)
  • lördag 30.10 kl. 9–15 (ca 80 kunder)

I november arrangeras walk in-vaccineringar den 3.11, 6.11, 24.11 och 27.11. Alla vaccineringar ordnas vid Näse hälsocentral på adressen Askolins väg 1.

Walk in-tillställningarna är avsedda för dig som behöver den första eller den andra vaccindosen. Var beredd på att köa. Om du vill undvika köer kan du boka tid till vaccinering på adressen koronarokotusaika.fi/sv. Det finns rikligt med lediga tider i oktober och november.

Boka tid till tredje vaccindosen per telefon

Vi har börjat dela ut den tredje vaccindosen till personer över 60 år och personer i åldern 12–59 år som hör till en riskgrupp och har fått sin andra vaccindos för över ett halvår sedan. Tredje dosen ges inte vid walk in-vaccineringar utan du behöver boka tid. I samband med tidsbokningen kan vi försäkra oss om att du hör till den grupp som står i tur att vaccineras.

För tillfället går det att boka tid till den tredje vaccineringen endast per telefon på numret 040 145 5000.

Influensa- och coronavaccin i första hand separat

I Borgå inleds även vaccineringarna mot säsongsinfluensa. I första hand ger vi corona- och influensavaccinen vid skilda tillställningar. På det här sättet kan vi bättre garantera att vi har en lämplig mängd vaccindoser att dela ut. Vid behov kan du även få den tredje dosen coronavaccin i samband med influensavaccinet.

Även Borgå stads hemvård börjar dela ut influensavaccin och den tredje dosen coronavaccin till sina kunder den här veckan.