Hoppa till innehåll

Avgiftsfri sommarlunch för skolelever och barnfamiljer i Gammelbacka och Vårberga

Förortsutvecklingen i Borgå arrangerar avgiftsfri sommarlunch för skolelever och barnfamiljer under vardagar 1–18 juni i både Gammelbacka och Vårberga. Det serveras soppa eller lådrätt till lunch. Stadens centralkök tillreder sommarlunchen. Matsedeln och innehållsförteckningen finns till påseende på adressen www.borga.fi/sommarlunch. Lunch serveras så länge maten räcker.

Förortsutvecklingen i Borgå arrangerar avgiftsfri sommarlunch för skolelever och barnfamiljer under vardagar 1–18 juni i både Gammelbacka och Vårberga. Det serveras soppa eller lådrätt till lunch. Stadens centralkök tillreder sommarlunchen. Matsedeln och innehållsförteckningen finns till påseende på adressen www.borga.fi/sommarlunch. Lunch serveras så länge maten räcker.

Borgå Föreningscentral rf:s arbetare och Borgå finska församlingens diakonarbetare deltar i handledningen och serveringen av lunchen under sommarmatserveringen.

  • Sommarlunch kl. 11.30–13.30 i Alvarshörnan i Gammelbacka allaktivitetshus, Centrumplatsen 1. Tatsi ry:s Gammelbacka kvarterskökets gemenskapskoordinator Sari Galkin ansvarar för arrangemangen i Gammelbacka allaktivitetshus, tfn 040 719 1943.
  • Sommarlunch kl. 12–14 i Kantelehusets matsal i Vårberga, Sampovägen 3. Servicehandledare för förortsutvecklingen Iina Olin ansvarar för arrangemangen i Kantelehuset i Vårberga, tfn 040 183 6982.

– På sommarlunchen ombesörjs god hygien, såsom handtvätt och säkerhetsavstånd. Dessutom effektiveras rengöringen av kontaktytor. Matgästerna informeras och övervakas så instruktionerna följs. Lunchen äts antingen tillsammans med den egna familjen eller genom att hålla säkerhetsavstånd. Vårdnadshavarna ansvarar för att säkerhetsavstånden följs av de egna barnen. Det är bra att förbereda sig för att köa, eftersom matgästerna tas in gruppvis, säger välfärdskoordinator Sara Tallsten. 

– Matgästerna skall ha med egen tallrik eller skål, bestick samt en mugg eller vattenflaska. Det lönar sig att granska från matsedeln lämpliga kärl för lunchen. Kärlen diskas hemma, berättar servicehandledare Iina Olin. 

Sommarlunchens matsedel  

 Vecka 23

  • måndag 1.6 skinkfrestelse
  • tisdag 2.6 broilersoppa
  • onsdag 3.6 laxpasta
  • torsdag 4.6 köttsoppa
  • fredag 5.6 lasagne

Vecka 24

  • måndag 8.6 kebabform
  • tisdag 9.6 laxsoppa
  • onsdag 10.6 kött-makaronilåda
  • torsdag 11.6 grönsakspuresoppa
  • fredag 12.6 potatisform med kött

Vecka 25

  • måndag 15.6 broilerpastaform
  • tisdag 16.6 kackkorvsoppa
  • onsdag 17.6 tonfiskfrestelse
  • torsdag 18.6 maletköttsoppa

Tilläggsinformation:
servicehandledare Iina Olin
iina.olin@porvoo.fi
tfn 040 183 6982

välfärdskoordinator Sara Tallsten
sara.tallsten@porvoo.fi
tfn 040 610 6204