Hoppa till innehåll

Ett andra fall av coronavirussmitta har konstaterats i Eestinmäen päiväkoti

Ett andra fall av coronavirussmitta har konstaterats i Eestinmäen päiväkoti. Den smittade är i hemvård och har försatts i isolering.

Ett andra fall av coronavirussmitta har konstaterats i Eestinmäen päiväkoti. Den smittade är i hemvård och har försatts i isolering.

Över 30 personer i daghemmet har exponerats för smittan. De exponerade eller deras vårdnadshavare har fått information om exponeringen av daghemsföreståndaren via Daisy. Om man inte har blivit kontaktad så har kontakt med den smittade inte förekommit. Hälsovårdsmyndigheterna tar kontakt personligen med de exponerade under veckoslutet. De exponerade försätts i karantän hemma och de får anvisningar om karantän.

Den övriga verksamheten i daghemmet fortsätter normalt.

Familjemedlemmar till dem som exponerats försätts inte i karantän eftersom de inte haft kontakt med den smittade. Syskon till de som försatts i karantän kan gå till skolan och daghemmet.

Tidigare idag konstaterades på Eestinmäki päiväkoti ett fall av coronavirussmitta, var då 16 personer exponerades. Fredag 30 april konstaterades på daghemmet två smittfall samt totalt exponerades ungefär 50 personer.

Kom ihåg att undvika närkontakter och använd munskydd i vappfirandet

– Även om vi nu firar valborg måste vi komma ihåg att undvika närkontakter, använda munskydd och iaktta god hand- och hosthygien, betonar social- och hälsodirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Man ska söka sig till coronatest även vid lindriga symptom. Till coronatestet kan man beställa tid antingen elektroniskt via Coronaguiden dygnet runt på adressen koronabotti.hus.fi/sv/ eller per telefon i numren 040 547 7764 eller 040 481 0344. Numren betjänar mån–tors. kl. 8–15.30 och fre kl. 8–14.30.