Hoppa till innehåll

Konsertserien Toner i Konsthallen och klubbkvällarna fortsätter i Konstfabriken

I början av hösten fortsätter konsertserien Toner i Konsthallen och klubbkvällarna i Fabrikssalen.

I början av hösten fortsätter konsertserien Toner i Konsthallen och klubbkvällarna i Fabrikssalen.

– På hösten arrangeras ett brett urval av olika evenemang och vi ser fram emot att få välkomna publiken tillbaka till Konstfabriken. Vi följer ändå noggrant med coronasituationen och de anvisningar som myndigheterna gett. Publikens, personalens och artisternas säkerhet är vår största prioritet. Jag uppmanar dem som har köpt en biljett att följa med Konstfabrikens evenemangskalender på adressen konstfabriken.fi där man alltid hittar den nyaste informationen om evenemangen, säger kulturproducent Thomas Weissmann.

Den 29 augusti spelas samtida konstmusik i Konsthallen på andra våningen i Konstfabriken, då pianisten Sid Hille och cellisten Markus Hohti uppträder med element från kammarmusik förenat med elektroniska instrument.  Den tyskfödda pianisten Sid Hille flyttade till Finland år 1994 och har efter det varit en viktig del av finländsk kammarmusik och jazz. Sid Hilles musik inspireras särskilt av olika utrymmen och deras energi. Han har hållit konserter i olika konstmuseer i Finland och har dessutom uppträtt bland annat flera gånger i Tempelplatsens kyrka i Helsingfors. 

Höstens klubbkvällar i Fabrikssalen fortsätter fredagen den 18 september då Dave Lindholm stiger upp på scenen med sitt bluesband. Dave gjorde ett soloframträdande i en fullsatt Fabrikssalen för några år sedan och återvänder nu till scenen med sitt nya band Lights.

Klubbkvällarna fortsätter genast nästa dag lördagen den 19 september då Herra Ylppö, känd från grupperna Maj Karma och Ihmiset, uppträder med sitt nya band EX. Bandets debutskiva Lovi kom ut i februari. Skivan har ett tungt tema men musiken är mycket melodisk. Herra Ylppö har i intervjuer själv uttryckt förvåning över att skivan blev artistens första popskiva. På konserten framförs också musik av gruppen Ihmiset.

Konsertbesökarnas säkerhet har beaktats

Då Borgå stads kulturtjänster arrangerar evenemang i Konstfabriken i höst tar man hänsyn till säkerheten. För att garantera säkerheten och tillräckliga avstånd säljs ett begränsat antal biljetter till höstens evenemang.

I lokalerna finns flera automater med handdesinfektionsmedel och information som påminner besökarna om de hygienanvisningar som getts av Institutet för hälsa och välfärd. Vi strävar också efter att minimera behovet att röra dörrhandtag genom att hålla dörrarna öppna i lokalerna under evenemanget. Av säkerhetsskäl tar vi tills vidare emot endast kort- eller mobilbetalning.

29.8 kl. 18 Toner i Konsthallen: Sid Hille & Markus Hohti Konsthallen i Borgå
Biljetter 10 / 5 € biljetter vid dörren eller på förhand från Konsthallen

18.9 kl. 20 Dave Lindholm Lights
Fabrikssalen
Biljetter 25 €, lippu.fi

19.9 kl. 21 Herra Ylppö & EX
Fabrikssalen
Biljetter 20 €, lippu.fi

Evenemangen arrangeras av Borgå stads kulturtjänster.

Ytterligare information: Thomas Weissman, producent, Borgå stads kulturtjänster, 040 489 9920, thomas.weissman@porvoo.fi