Hoppa till innehåll

Sommarmusik spelas igen i Borgå – ung musiker, kom med!

Borgå stad söker unga musiker till ett sommarkulturprojekt. Borgå stads kulturtjänster vill att Borgås ljudvärld och gatubild fylls av levande musik. Samtidigt stöder projektet unga musiker.

Viulu. Violin.

– Förra året gjordes ett pilotförsök med sommarmusik i Borgå, och vi fick väldigt bra respons både av stadsbor och av dem som uppträdde. Vi är glada över att kunna fortsätta projektet och erbjuda unga musiker sommarjobb där de har möjlighet att få mera erfarenhet och utvecklas som artister, berättar kulturproducent Thomas Weissman.
Sommarmusikens ambassadörer rör sig i stadens centrum på vardagar i juni under tiden 6.6–24.6. Platserna där de uppträder är förutom parker och torg bland annat gästhamnen, Konstfabriken och de förnyade områdena Alexparken och Konstfabrikens strandpark på västra åstranden. Det har inte fastställts några exakta klockslag och platser för uppträdandena, utan musikerna rör sig fritt i områdena på vardagar tisdag–fredag kl. 12–16.
Till projektet söks entusiastiska personer från Borgåtrakten i åldern 16–23 år som uppträder med musik. Man kan ansöka om att vara med antingen med solo- eller duouppträdanden.
– Stilen är fri och vi hoppas att det igen är en brokig skara musiker som ansöker om att få vara med. Ett kriterium är ändå att instrument och uppträdanden måste vara så pass lätta att flytta att man kan röra sig till olika platser för sitt uppträdande, säger Thomas Weissman.
Så här ansöker du om att få delta
Du kan ansöka om att få delta i projektet om du uppträder med musik antingen solo eller i en duo, är född under tiden 1.1.1999–31.12.2006 och bor i Borgåtrakten. Berätta för oss varför du ansöker om att vara med i sommarmusikprojektet. Bifoga till ansökan en kort beskrivning av sammansättningen och material av musiken (videolänk eller ljudfil).
Av sökandena väljs tre sammansättningar.
Du uppträder fyra dagar i veckan, sammanlagt 12 dagar, under tiden 6.6–24.6.2022, tisdag–fredag kl. 12–16. Till dem som uppträder betalas en ersättning på 600 euro/person. På midsommarveckan uppträder du måndag–torsdag.
Skicka en fritt formulerad ansökan senast fredag 6.5.2022 kl. 15 till adressen musiikkiopisto@porvoo.fi. Skriv i e-postens ämnesfält: Sommarmusik i Borgå.
Projektet Sommarmusik i Borgå arrangeras av Borgå stads kulturtjänster och Borgånejdens musikinstitut i samarbete med Stiftelsen för Konstfabriken.