Hoppa till innehåll

Stadsstrategins indikatorer har uppdaterats  

Rapporten med indikatorerna för stadsstrategin har uppdaterats med siffrorna för år 2020.

Rapporten med indikatorerna för stadsstrategin har uppdaterats med siffrorna för år 2020.

I fjol publicerade Borgå stad för första gången utfallet av strategins indikatorer på stadens webbplats.  

– Stadens utvecklingsenhet har uppdaterat indikatorerna tillsammans med tjänsteinnehavare och sakkunniga som svarar för indikatorerna, berättar utvecklingsdirektör Charlotta Grönqvist. 

De indikatorer som beskrivs på grön botten på uppföljningsrapportens huvudsida framskrider i enlighet med strategins mål och de indikatorer som finns på röd botten ligger efter i målet. På huvudsidan kan man närmare ta del av vad varje indikator visar, dess utveckling, mål samt en verbal analys av situationen.   

Största delen av indikatorerna som berättar om verksamheten visar enligt det nyaste utfallet grönt, dvs. indikatorns senaste utfall motsvarar målet i strategin år 2021. 

I en del av indikatorerna på röd botten har utfallet utvecklats i en riktning som är bättre än det tidigare jämförelseåret, men utfallet ligger efter strategins målnivå. Så är det till exempel med befolkningsförändringen samt sjukdomsindexet där strategins mål har satts på en hög nivå. Även corona pandemin har påverkat en del av indikatorerna. T.ex. mängden registrerade övernattningar minskade kraftigt under år 2020.