Hoppa till innehåll

Stadsutvecklingsnämnden i Borgå behandlar en begäran om omprövning av beslutet gällande gästhamnen

Stadsutvecklingsnämnden i Borgå behandlar på sitt möte den 11 april en begäran om omprövning, som Wilenius Båtvarv rf har lämnat in gällande nämndens beslut 13.12.2022 om vinnaren i anbudsförfarandet för gästhamnen på västra åstranden. Förslaget till nämnden är att begäran om omprövning avslås.

Porvoon kaupungin tunnus.

Enligt det beslut som begäran om omprövning gäller, är det Telakka Porvoo Borgå som är vinnare i anbudsförfarandet för gästhamnen på västra åstranden i Borgå. Föreningen som begärt omprövning anser att beslutet strider mot reglerna i anbudsförfarandet för gästhamnen, mot lagen om offentlig upphandling och koncession samt mot förvaltningslagen. I begäran om omprövning krävs att nämndens beslut upphävs.

Förslaget till nämnden är att begäran om omprövning avslås och att det inte finns orsak att ändra nämndens beslut. I motiveringarna sägs bland annat att det vinnande anbudet har lämnats inom utsatt tid, att båda anbudsgivarna har getts möjlighet att komplettera sina anbud och att en lösning som strider mot detaljplanen inte var ett uteslutningskriterium.

I förslaget konstateras att det anbudsförfarande som staden ordnade inte uppfyller de villkor som specificeras för upphandlingskontrakt, byggkoncession eller koncessionsavtal.