Hoppa till innehåll

Stadsutvecklingsnämndens beslut 4.5.2021

Näringschefens uppgifter i Borgå stad

Jarmo Grönman föreslog, med understöd av Patrik Björkman, att näringschefens uppgifter ska skötas så att man anställer en lämplig person till stadens egen organisation. Stadsutvecklingsnämnden uppmanar att processen för anställning av näringschefen påbörjas omedelbart. Man ska fästa speciell uppmärksamhet vid behörighetskraven för tjänsten.

Föredragandens förslag var att köpa motsvarande tjänster från Posintra Oy på basis av optionen enligt anbudstävlingen.

Stadsutvecklingsnämnden beslutade enhälligt att näringschefen anställs till stadens egen organisation.

Svar på fullmäktigemotion om att ändra stadens gräsplaner till blomsterängar

 Ritva Kilpirinne föreslog, med understöd av Camilla Antas, att man påbörjar ett experiment för att ändra ett lämpligt gräsområde till en blomsteräng. Man upprättar en kostnadsberäkning, i vilken man jämför kostnaderna för grundande och skötsel av en blomsteräng respektive ett gräsområde.

Stadsutvecklingsnämnden beslutade enhälligt föreslå för stadsstyrelsen att Kilpirinnes förslag ovan ges som svar på fullmäktigemotionen.

Ändring av detaljplan för Västra åstrandens träkvarter

Nämnden beslutade lägga fram detaljplanändringen för södra delen av Västra åstranden.

I detaljplaneområdet finns ett tydligt kvartersområde för flervåningshus. Det kan byggas cirka 180-220 bostäder i området.

Byggnadsmaterialet ska huvudsakligen bestå av trä med betoning på byggande i massivt trä. Valet av material stöder stadens klimatmål, eftersom träet fungerar som ett långsiktigt kollager.

Övriga ärenden

De övriga nämndebesluten överensstämde med beredningen och var enhälliga.