Hoppa till innehåll

Verksamheter i Ilolan koulu och Sannäs skola flyttas till tillfälliga lokaler senast på höstlovet

Ilolan koulu och Sannäs skola börjar terminen i nuvarande lokaler. Staden söker ersättande lokaler för de lokaler där det förekommer hälsovådlig kreosotlukt senast tills höstlovet.

Ilolan koulu och Sannäs skola börjar terminen i nuvarande lokaler. Staden söker ersättande lokaler för de lokaler där det förekommer hälsovådlig kreosotlukt senast tills höstlovet.

Ilolan koulus huvudbyggnad tas ur bruk. Byggnaden har matsal, kök, två klassrum samt lokaler för personalen och elevvården. Bespisningarna ordnas i fortsättningen i klassrummen i skolans två övriga byggnader och för personalen skaffas ett mobilt pausrum. I byggnaden finns det också en hyresbostad som är uppsagd.

Sannäs skolas gamla del tas ur bruk. Gymnastiksalen, matsalen och tillfälliga lokaler skulle kunna användas i fortsättningen men med tanke på skolverksamheten samt renoveringen och nybygget är det vettigt att flytta hela skolan till andra lokaler. Staden söker en lämplig plats. När staden hittar en lämplig lösning tas den i bruk så snabbt som möjligt, senast efter höstlovet.

– Båda skolorna har luftrenare i sina lokaler, och ventilationen har förbättrats på många olika sätt redan under förra läsåret. Med de här åtgärderna har mätningarna ur rumsluften hållits under de gränsvärden som dragits upp i förordningen om boendehälsa och av arbetshälsoinstitutet, och därmed kan lokalerna kan användas tryggt fram till höstlovet. Nu söker vi tillfälliga lokaler där skolans verksamheter kan ordnas tills de renoverade och nya lokalerna blir färdiga som det ser ut nu under år 2021. De nya lokalerna planeras tillsammans med skolorna, berättar lokalitetsdirektör Mikko Silvast.

Bildningsnämnde behandlar ärendet den 20 augusti.