Siirry sisältöön

10th Porvoo Jazz Festival, Jukka Eskola Orquesta Bossa f. Nina Mya

Porvoo Jazz Festival ry juhlii tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi festivaalilla nähdään aiempaa laajempi kokonaisuus jazzkonsertteja. Keikkapaikkoina toimivat yhdistyksen oma kulttuuritila Vanha 123, Porvoon Taidetehdas, RUNO Hotel Porvoo, sekä uutuutena Porvoon Vanhan Rautatieaseman rouhean kauniit ja tunnelmalliset vanhat veturitallit.

Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää omia sävellyksiään sekä bossa nova- ja jazzstandardeja jotka on sovitettu brasilialaisiin rytmeihin. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa äänimaisemaltaan bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset ja sovitukset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa. Yhtyeen ainokainen levy julkaistiin maailmanlaajuisesti italialaisen Schema Recordsin toimesta vuonna 2013 ja se on edelleen trumpetisti Eskolan uran tärkeimpiä levytyksiä. Porvoo Jazz Festivalilla Jukka Eskola Orquesta Bossan laulusolistiksi saapuu maineikas jazzlaulaja Nina Mya, jonka sielukas ja syvä ääni sopii täydellisesti sensuelleihin mutta ryhdikkäisiin brasilialaisiin rytmeihin.

Konsertti on kahden kahden porvoolaisen kymmenvuotista taivaltaan juhlivan kulttuuritoimijan Porvoo Jazz Festivalin ja Taidetehtaan 10+10 yhteiskonsertti.

Päivän voi myös aloittaa esimerkiksi RUNO Hotel Porvoon Jazzbrunssilla, taikka Tornitallista jossa MAT X JAZZ ruokailutapahtumassa neljä keittiömestaria tarjoilee 10€:n annoksen omaan tyyliinsä, paikallisen tuottajan tarvikkeista. 

PORVOO JAZZ FESTIVAL SUNNUNTAI AIKATAULU:

12 & 14 Jazzbrunssi @ RUNO, Sami Linna & Mikko Helevä duo
13.00 Koko perheen konsertti: ZikiZiki, Veturitalli, Vapaa pääsy
16.00 Porvoo Jazz Festival & Taidetehdas 10+10! Jukka Eskola Orquesta Bossa f. Nina Mya 

Ravintolatapahtuma avoinna 12-15.30

Muita vastaavia tapahtumia