Siirry sisältöön

10th Porvoo Jazz Festival, Laila Biali

Porvoo Jazz Festival ry juhlii tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi festivaalilla nähdään aiempaa laajempi kokonaisuus jazzkonsertteja. Keikkapaikkoina toimivat yhdistyksen oma kulttuuritila Vanha 123, Porvoon Taidetehdas, RUNO Hotel Porvoo, sekä uutuutena Porvoon Vanhan Rautatieaseman rouhean kauniit ja tunnelmalliset vanhat veturitallit.

Nälän yllättäessä kannattaa suunnata ennen konserttia viereiseen Tornitalliin jossa MAT X JAZZ ruokailutapahtumassa neljä keittiömestaria tarjoilee 10€:n annoksen omaan tyyliinsä, paikallisen tuottajan tarvikkeista. Ruokaa tarjolla klo 22.30 saakka. 

HUOM! Lauantaipäivällä Porvooseen voi saapua myös museojunalla.  paluubussi yöllä klo 1.30 (Liput Livetosta 5€) Rautatieaseman edestä.

Katso lisätiedot porvoojazzfestival.com

LAILA BIALI

Monilla pysteillä palkittu kanadalainen laulaja-säveltäjä-pianisti sekä CBC:n radiojuontaja Laila Biali on eri tyylilajien yhdistelemisen mestari. Ottaen mausteita rockista, popista ja soulista hän yhdistelee elementit osaksi omaa taidokasta ja omaleimaista jazzsoundiaan. Tämä onkin tuottanut tulosta, ja Lailan musiikkia on esitetty todella merkittävillä lavoilla ympäri maailman, näistä esimerkkeinä North Sea Jazz Festival, Pekingin National Centre for the Performing Arts, Tokyo Cotton Club, Perun El Festival Internacional de Lima, sekä New Yorkin Carnegie Hall.

Vuonna 2020 Laila palkittiin kanadalaisen SOCAN Musicin toimesta Hagood Hardy Award for Excellence in Songwriting -säveltäjäpalkinnolla. Lailan uusin, hänen omaa nimeään kantava, arvostetulla ACT-levymerkillä julkaistu levytys voitti JUNO-palkinnon (Kanadan Grammy) vuoden parhaasta vokaalijazz albumista. 2018 hän puolestaan pokkasi pääpalkinnon Canadian Songwriting Competion sävellyskilpailun jazzgategoriassa ja lista sen kuin jatkuu. Sen lisäksi, että Biali on saanut glooriaa palkintogaaloissa, on hänen tuotantoaan noteerattu mm. erittäin maineikkaassa DownBeat Magazinen vuoden parhaat albumit listalla ja kunnioitusta on herunut myös nimekkäiden artistien piirissä. Oman musiikkinsa ohella hän on kiertänyt maailmaa mm. Suzanne Vegan Chris Bottin ja Paula Colen kanssa, sekä levyttänyt ja toiminut lämmittelijänä Stingin kiertueella.

 

 PORVOO JAZZ FESTIVAL LAUANTAI AIKATAULU:

13.30 JAZZKÄVELY W/OLLI AHVENLAHTI
16.00 LINDA FREDRIKSSON JUNIPER
19.00 OSTROBOTHNIA JAZZ SEXTET// REIMAGINING JOHN´S SONS
22.00 LAILA BIALI
00-02 Jatkot w/ Dj Bunuel, Veturitalli, Vapaa pääsy

Ravintola-tapahtuma aukeaa klo 15 ja jatkot Veturitallissa w/Dj Bunuel klo 01.30 saakka. 

Muita vastaavia tapahtumia