Siirry sisältöön

Albert Edelfeltin ateljee viettää 140-vuotis juhlavuotta!

Albert Edelfeltin ateljee viettää 140-vuotis juhlavuotta 2023!

Ateljeen juhlavuoden näyttelynä on ”Ateljeen helmiä kesältä 1883”, jossa esitellään vedoksin ja tekstein tuona kesänä syntyneitä teoksia. Tunnetuin teoksista on ”Merellä” maalaus, joka tänä päivänä kuuluu Göteborgin taidemuseon kokoelmiin. Vuoden 1884 Pariisin salongissa sitä pidettiin parhaana pohjoismaalaisena teoksena. Muissa kesällä 1883 syntyneissä maalauksissa hänen malleinaan olivat mm äiti, sisaret Annie ja Berta sekä Haikon kesävieraita. Myös Haikon kaunis merimaisema ja huvila siirtyivät kuviin.

Villa Albert-näyttelytilan Edelfelt-osiossa on esillä säätiön omien kokoelmien lisäksi kolme Edelfeltin maalausta yksityiskokoelmista.

VILLA ALBERTIN UUSI NÄYTTELY AVAUTUU 8.8.2023

Taiteilijat Edelfeltin tunnelmissa” –näyttelyssä 8.8.-1.10.2023 on esillä Päivi Eerolan ja Kristina Elon maalauksia, Maarit Lehdon ja Niclas Wariuksen valokuvia sekä Kaj Lindgårdin veistoksia. Päivi Eerolan värikylläiset luontomaalaukset tuntuvat historiallisilta, mutta niiden omaperäisyys lennättää katsojan uusiin ulottuvuuksiin. Kristina Elo tuo näyttelyyn Edelfeltin toisen kotikaupungin Pariisin innoittamia aiheita. Maarit Lehto on kuvannut Edelfeltin ikuistamia maisemia ja kimaltelevan veden leikkiä. Niclas Warius keskittyy kuvissaan Edelfeltin ateljeen esineistöön, joista hän rakentaa tunnelmallisia asetelmia. Kuvanveistäjä Kaj Lindgårdin puuveistokset ovat saaneet aiheensa Albert Edelfeltin teosten malleista.

www.albertedelfeltinateljee.fi

 

Muita vastaavia tapahtumia