Siirry sisältöön

AVANTIN 39. SUVISOITTO – SUVISOITON AVAJAISKONSERTTI

  • 27.06.2024
  • 19:00 - 20:30
Osta liput

Avantin 39. Suvisoitto järjestetään Porvoossa 27.-30.6.2024. Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek.


Tšekkiläinen Adámek (s.1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa maailman eri musiikkikulttuureihin kuuluu hänen orkesteri-, kamari-, laulu- ja elektroakustisissa teoksissaan, joita hän on säveltänyt useille arvostetuille yhtyeille, orkestereille ja nykymusiikin festivaaleille Euroopassa.


Adámekin sävellystyön yhteydessä valmistuu myös uusia soittimia, joista tunnetuin esimerkki on Carol Jimenezin kanssa luotu Airmachine, eli eräänlainen ilmakone tai soitin.


Suvisoiton avajaiskonsertissa kuullaan runsaasti Ondřej Adámekin musiikkia. Konsertissa nautitaan muun muassa teoksista sopraanolle ja orkesterille sävelletystä teoksesta let me tell you a story, kahdelle laulajalle sävelletystä Whence Comes the Voice? -kappaleesta ja leikillisestä Karakurista. Adámek toimii itse konsertin kapellimestarina ja orkesterina itseoikeutetusti Kamariorkesteri Avanti!


Konsertin kesto n. 1 h 30 min, sis. väliaika

Muita vastaavia tapahtumia