Siirry sisältöön

Draamalukuilta: TALO HORJAHTI – Kirjoituksia keväältä 2022 Ukrainasta

Porvoon pääkirjastossa järjestetään maanantaina 11.4. klo 17.30. tukitapahtuma Putinin Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneiden ukrainalaisten puolesta.

Tilaisuudessa luetaan ääneen ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja, jotka on kirjoitettu sodan keskellä helmi- ja maaliskuussa vuonna 2022. Tekstejä ovat keränneet, koonneet ja kääntäneet teatteritutkija Alexandra Dunajeva, näytelmäkirjailija Elli Salo, kääntäjä Anna Sidorova ja näyttelijä Anastasia Trizna.

Tilaisuus kestää noin puoli tuntia ja se on tekstitetty ukrainaksi ja venäjäksi. Tilaisuuden jälkeen SPR:n Porvoon paikallisosasto kertoo työstään Ukrainan pakolaisten auttamiseksi maailmalla ja Porvoossa.

”Talo horjahti” -tekstejä kuullaan kevään aikana useassa kirjastossa sekä pidempänä versiona teattereissa ympäri Suomen. Mukana hankkeessa ovat mm. Turun Kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja KOM-teatteri. Tukitapahtumien sarja on osa maailmanlaajuista ”The Ukrainian Component of the Worldwide Reading Project” -hanketta.

Lukudraamailta järjestetään yhteistyössä Cultura-säätiön kanssa. Porvoon kaupunginkirjasto ohjaa esiintymispalkkiot Unicefin kautta ukrainalaisille lapsille.

Muita vastaavia tapahtumia