Siirry sisältöön

EINO LEINON EKSÄT – Teatteri-ilta

  • 19.04.2024
  • 19:30 - 21:00
EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

”Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.” ***** Matti Kuusela/Aamulehti 7.8.2019

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Liput esitykseen 25 €.

Esitys alkaa klo 19:30.

Ovet ja ravintola aukeavat klo 18:00. Jos olet tulossa nauttimaan myös illan huikopalasta, niin saavuthan viimeistään 18:30 mennessä. Pöydät täytetään saapumisjärjestyksessä.

Perjantai-illan runsaana huikopalana grillatut ja täytetyt leivät 20 €:

Lihaversio: Teriyaki-naudanpaistia, grillattua zucchinia, inkivääriretikkaa ja vasabimajoneesia.

tai

Veganversio: Paistettua valkosipulia, chili-munakoisoa ja kesäkurpitsaa, sitruunalla ja korianterilla marinoitua herkkusientä, tomaattisalsaa.

Liput ja huikopalavaraukset vain ennakkoon: mail@vanhanavetta.fi, 040 967 5789.
Henttalantie 20, 06530 Kerkkoo. -Lämpimästi tervetuloa! –

Muita vastaavia tapahtumia