Siirry sisältöön

Kirjailijavierailu: Quynh Tran

  • 02.02.2023 17:30
  • Porvoon pääkirjasto

Kirjailija Quynh Tran vierailee Porvoon pääkirjastossa torstaina 2.2. klo 17.30. Tran keskustelee kustannustoimittaja Hanna Ylöstalon kanssa romaanistaan Varjo ja viileys, joka voitti Runeberg-palkinnon vuonna 2022.

Romaanin kertojaminä on poika, joka asuu Pietarsaaressa äitinsä ja isoveljensä kanssa. Äiti Mà työskentelee pesulassa ja isoveli on hyvin kiinnostunut tytöistä. Perhe on muuttanut Pietarsaareen Vietnamista.

Tapahtuma-aikaa ei ole määritelty: kirjaa on kuvailtu historiattomaksi ja epätodelliseksi, mutta se tiedetään, että VHS-kasetit olivat käytössä. Kertojapikkuveli havaitsee oman ulkopuolisuutensa erään retken jälkeen, jolle hän ei päässyt mukaan. Perheessä on meneillään kolmiodraama.

Varjo ja viileys on rakennettu lyhyistä luvuista, kuin muistoista, kuvaelmista tai polaroid-kuvista. Kieli on maalailevaa ja aistillista.

Quynh Tran on varttunut Pietarsaaressa ja asuu nykyään Malmössa, missä työskentelee psykologina. Hän on opiskellut Biskops Arnö -kirjoittajakoulussa Uppsalan lähistöllä.

Varjo ja viileys on Tranin esikoisromaani, ja vuoden 2022 Runeberg-palkinnon lisäksi se on voittanut myös Svenska Ylen kirjallisuuspalkinnon sekä Borås Tidningenin esikoiskirjapalkinnon vuonna 2021.

Tapahtuma on ruotsinkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Tallenne on saatavilla kahden viikon ajan.

Kuva: Kevin Chang

Muita vastaavia tapahtumia