Siirry sisältöön

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

  • 04.05.2024
  • 19:30 - 21:00
Jaakko Laitinen & Väärä Raha on vuodesta 2009 musiikin ystäviä ja elämän rakastajia villinnyt Lapland-Balkan-orkesteri. Sen musiikissa lyövät kättä monenlaiset elementit, pääraaka-aineina Balkanin tuliset rytmit ja vanha suomalainen iskelmä. Musiikilliseen maustehyllyyn on vuosien varrella tullut vaikutteita niin Gruusiasta, Turkista, Lähi-Idästä kuin Kreikastakin. Laitisen sanoitukset kunnioittavat suomalaisen iskelmän parhaimpia perinteitä venyttäen ilmaisua uusille vesille. Aiheiden skaala paukkuu perinteisistä lemmenlauluista tietoisuuden ja todellisuuden olemuksen kiperiin kysymyksiin, ja pimeän pullon etsintään Peräpohjolan yössä.
Kuusi fanien rakastamaa ja kriitikoiden ylistämää levyä julkaissut orkesteri tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea hurmoksellisena keikkabändinä. Mainetta on ylläpidetty 70 keikan vuositahdilla Eirasta Inariin, ja ympäri Eurooppaa yli 20 eri maassa niin suurilla festivaaliareenoilla kuin savuisissa kuppiloissa. Tällä kertaa orkesteri soittaa balkanilaisten innoittajiensa malliin akustisesti purjehtien pöydästä pöytään, samalla kun keittiö tuo pöytään herkkuja toisensa jälkeen.
Menu:
-Odzjahuri (lihapata porsaasta)
-Badrijani nigvziani (täytetty munakoisorulla)
-Tomaatti-satsebelikastike
-Paistettua juustoa ja minttua
-Khinkali (lammas-dumbling)
-Adjika-maustekastiketta
-Suolakurkkuja, hummusta ja hunajaa
-Kurkku-jugurttikastiketta
-Hatsapurileipää
Liput keikalle 25 €. Menu 45 €/hlö
Liput ja pöytävaraukset vain ennakkoon: mail@vanhanavetta.fi, 040 967 5789.
Vanhan Navetan ovet avautuvat  klo 18:30. Musisointi alkaa klo 19:30, joten olethan paikalla viimeistään silloin. Tällä kertaa musiikista ja ruoasta voi nauttia yhtä aikaa.

Muita vastaavia tapahtumia