Siirry sisältöön
Ukrainan lippu

Keskustelutilaisuus Ukrainasta ja sotauutisista Porvoon kirjastossa

Venäjän suurhyökkäys Ukrainassa on jatkunut yli kuukauden. Mediat välittävät meille tietoa ja kuvia tilanteesta. Kuvat sodasta voivat kuitenkin olla erilaisia eri maissa, ja jotkin uutiset osoittautuvat valheellisiksi. Onko kyse myös informaatiosodasta?

Ulkomaantoimittaja Kerstin Kronvall keskustelee Porvoon pääkirjastossa maanantaina 4.4. klo 17.30-19.00 paikallisten päätoimittajien Helén Kurrin (Östnyland) ja Marko Enbergin (Uusimaa) kanssa Ukrainan tilanteesta ja sodan taustoista sekä sananvapaudesta ja valeuutisista sodan aikana.

Kerstin Kronvall on ollut kirjeenvaihtajana sekä Moskovassa (2003-2006 ja 2015-2017) että Kiovassa (2014-2015). Hän on pitkään seurannut ja raportoinut Venäjän ja Ukrainan asioista ja konflikteista.

Paikallismediat kertovat sodan vaikutuksista meillä Porvoossa sekä pyrkivät lisäämään ymmärrystä sodan taustoista ja pakolaisten tilanteesta.

Keskustelu kirjastossa on kaksikielinen, ja yleisö saa mielellään esittää kysymyksiä Ukrainan tilanteesta tai sota-ajan journalistiikasta.

Kerstin Kronvall.

Muita vastaavia tapahtumia