Siirry sisältöön
Den violetta timmen -kirjan kansikuva.

Kirjailijavierailu kirjastossa: Merete Mazzarella

Kirjailija Merete Mazzarella vierailee Porvoon pääkirjastossa tiistaina 24.5. klo 17.30. Hän kertoo kirjastaan Violetti hetki (Den Violetta timmen), joka julkaistiin aiemmin tänä keväänä. Kirjan keskeisenä teemana on se, miten sisaruussuhteet muokkaavat meitä ihmisinä.

Mereten pikkuveli Martin Schrek oli ensimmäisiä avoimesti homoseksuaaleja Suomessa. Veljen kuoltua Meretelle selvisi, miten vähän hän tiesi pikkuveljestään, ja hän alkoi tutkia tämän elämää. Violetti hetki on kirja surusta, sisaruudesta ja perhesuhteista.

Merete Mazzarella on yksi tuotteliaimmista suomenruotsalaisista kirjailijoista. Hänen esikoisteoksensa Ensin myytiin piano (Först sålde de pianot) ilmestyi 1979, ja sen jälkeen häneltä on julkaistu yli 30 kirjaa, niistä monet esseepainotteisia. Hänelle on myönnetty useita palkintoja, muun muassa Ruotsin akatemian Suomi-palkinto 2021. Mazzarella toimi pohjoismaisen kirjallisuuden professorina Helsingin yliopistossa 1998-2008.

Tapahtuma on ruotsinkielinen ja sitä voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä, missä se on katsottavissa kahden viikon ajan.

Merete Mazzarellan kirjailijakuva.

Muita vastaavia tapahtumia