Siirry sisältöön

Kirjailijavierailu: Marisha Rasi-Koskinen

Kirjailija Marisha Rasi-Koskinen vierailee Porvoon pääkirjastossa keskiviikkona 25.1. klo 17.30. Illan aikana keskustellaan hänen romaanistaan REC, joka voitti Runeberg-palkinnon vuonna 2021. Rasi-Koskista haastattelee dosentti ja kirjailija Juhani Ihanus.

REC oli ilmestyessään vuoden kirjallinen tapaus, joka keräsi kriitikoilta ihastuneita arvosteluja. Helppo romaani REC ei ole – se on mysteeri ja elämys, kaleidoskooppi, joka asettaa ihmiset, tarinat ja todellisuuden uusiin asemiin jokaisella lukukerralla.

Romaani haastaa, kiehtoo ja hämmentää. Se on arvoituksellinen, älykäs ja kirkas. REC on tiiliskiviromaani, jonka jokainen sivu on merkityksistä tiivis. Se on kirja ihmisen mielestä, mutta myös matkakertomus.

Romaania on helppo kuvailla, mutta sen sisältö on vaikeammin määriteltävissä. Ystävyys ja rakkaus, vallankäyttö ja taide, aika, kuolema ja rajattomuus ovat joitakin romaanin teemoja.

Marisha Rasi-Koskinen on tamperelainen kirjailija ja psykologi. Rasi-Koskinen tutkii teoksissaan erityisesti ihmisen sisäistä maisemaa, mutta hänen teoksensa ovat myös yhteiskunnallisia.

REC on Rasi-Koskisen kuudes kaunokirjallinen teos. Hän on julkaissut aiemmin romaanit Katariina (2011), Valheet (2013) ja Eksymisen ja unohtamisen kirja (2017) sekä novellikokoelman Vaaleanpunainen meri (2014). Häneltä on ilmestynyt myös Finlandia Junior -palkinnon voittanut nuortenromaani Auringon pimeä puoli (2019).

Tapahtuma on suomenkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Tallenne on saatavilla kahden viikon ajan.

Muita vastaavia tapahtumia