Siirry sisältöön
Kuvia lehdistä

Kirjailijavierailu: Riitta Jalonen

Kirjailija Riitta Jalonen vierailee Porvoon pääkirjastossa torstaina 22.9. klo 17.30. Illan aikana keskustellaan hänen elokuussa ilmestyneestä romaanistaan Omat kuvat.

Ihmisen sisäisen maailman rikas kuvaus ja häikäisevä kieli ovat Jalosen tuotannolle tunnusomaista. Uusin romaani Omat kuvat käsittelee kirjoittamista, tarinoiden syntyä sekä kirjailijan omien elämänkokemusten ja fiktion suhdetta.

Romaanissa kirjailija matkustaa Sveitsin Davosiin, josta hän on luonut nuorena tuberkuloosipotilaana mielikuvan taianomaisen parantavana paikkana. Matkalla hän pohtii lapsuudenkokemuksiaan, kuoleman läsnäoloa ja sitä, miten koettu on vaikuttanut hänen teoksiinsa.

Pysäyttävät elämänkohdat ja tunteet ovat sysänneet kirjoittamista eteenpäin. Muistot ja mielikuvat ovat siivilöityneet kirjoitettuun ja muuttuneet osaksi fiktiivisten hahmojen elämää. Samalla kirjoittaminen on kantanut kirjoittajaansa vaikeiden vaiheiden yli.

Riitta Jalosen tuotanto käsittää aikuisten ja lasten kirjoja. Hän sai romaanillaan Kuvittele itsellesi mies (2005) Runeberg-palkinnon. Kirkkaus (2016)oli Runeberg-palkintoehdokkaana ja Tyttö ja naakkapuu (2004) palkittiin Finlandia Junior -palkinnolla. Vuosina 2012-2016 hän toimi taiteilijaprofessorina. Jalosen teoksia on käännetty useille kielille. Omat kuvat on hänen neljästoista romaaninsa.

Tapahtuma on suomenkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Tallenne on saatavilla kahden viikon ajan.

Kirjailija Riitta Jalonen syksyisessä maisemassa.

Muita vastaavia tapahtumia